TOPGUN okulu ilk F-35'ine kavuştu! Kuyruğunda dikkat çeken fors

Ünlü TOPGUN okulunu da bünyesinden bulunduran Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi (NAWDC), ilk F-35C Lightning II uçağını teslim alıyor. Nevada Donanma Hava üssü Fallon'a iniş yapan ilk TOPGUN F-35C'nin, kuyruk kısmının ikonik TOPGUN işareti olan "Yıldırım Cıvatası ortasına okulun amblemi"nin yerleştirildiği görüldü.

TOPGUN okulu ilk F-35'ine kavuştu! Kuyruğunda dikkat çeken fors
TOPGUN okulu ilk F-35'ine kavuştu! Kuyruğunda dikkat çeken fors
GİRİŞ 03.08.2020 10:27 GÜNCELLEME 03.08.2020 10:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

The Drive'ın aktardığı habere göre; beşinci nesil savaş uçağı F-35C'in zorlu ABD Deniz Kuvvetleri Savaş Silahları Okuluna dahil edilmesi, okul tarihinin en büyük yenilemelerinden birini teşkil ediyor. TOPGUN'ın pilot öğrencileri, kursa katılırken geleneksel olarak filolarından savaş uçağı ödünç alırlar. Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi için F-35C uçaklarının gelişi, TOPGUN kursuna katılan personel eğitmenlerinin yanı sıra organizasyon içindeki diğer bölümlerin de artık savaş uçağı ödünç almak zorunda kalmadan görevleri yerine getirebileceği anlamına geliyor.

 

Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi, farklı uçak türlerini işletiyor ve bunları bir dizi görev için kullanıyor. Kurstaki eğitmenler şu anda öğrencilere F/A-18C Hornets, F/A-18E/F Super Hornets, E/A-18G Growlers, F-16A/B Fighting Falcon savaş uçakları ve MH-60S Seahawk helikopterleri üzerinden eğitim veriyor. F-35C uçaklarının Fallon üssüne gelişi eğitmenlerin hem Süper Hornet hem de F-35C Lighting ll uçaklarında uçan öğrencilerine gelişmiş sistemlere sahip ve düşük gözlemlenebilir platformlarla yeni taktikler üzerine odaklanma imkanı sunacak.

 

Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi'nin ilk F-35C'si, başlangıçta donanmanın ilk F-35 eğitim birimi olan Strike Fighter Squadron 101 (VFA-101), "Grim Reapers" ile hizmet veren uçaklardan bir tanesiydi. Bu birim, 2013 yılından itibaren Florida Eglin Hava Kuvvetleri Üssünde ortak hizmet, eğitim merkezinin bir parçası olarak kurulmuş.

KAYNAK: DEFENCETURK
YORUMLAR 26
  • Onat 3 yıl önce Şikayet Et
    "CIVATA" da ne? :))) yine neyi yanlış tercüme ettiniz?
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize ve verdiği diğer müttefik ülke uçaklarının yazılımını elinde tutar çiple kontrol eder istediği an çiple temas verip suikast bile yapar eşref bitlis suikastinde gördük.en iyisi yerli ve milli olan silahtır ,kötü almanlar bile silah amborgosu uygulayacakmış bize .biz hepsini yaparız evallah
    Cevapla
  • Sezai Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ezanları Susturamaycaklar, Yerli Ve Milli Silahlarımızı Engelliyemiyecekler!
    Cevapla
  • Zaza dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyde bir hayır vardır. İyi ki F35 vermiyorlar,eğer alsaydık 50 sene bizim boynumuza kementi geçirmişlerdi..ondan sonra uğraş dur. Şimdi hem kendi uçağımıza çalışacağız hemde serbestçe her türlü yazılımını yapacağız. S400 lere gelince onlar aktif edildi Amerika o yüzden ciyaklıyor...uyutulan dev narkozdan uyanıyor inşaallah.
    Cevapla
  • Ne oldu 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten noldu bizim F35 ler için dişimizden tırnağımızdan eksilterek verdiğimiz vergiler ile amerikaya ödenen paralar?
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    beyler öyle bir karambole geldiki bize o S400 zü sattılar bundan sonra türkiyeye degil S400, S300 ü bile satmazlar.bonkerlik yapıp üçkatı parasını peşin versen bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü