ABD'de TikTok yasaklandı

ABD Senatosu, hükümet çalışanlarına mobil cihazlarına Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u indirmeyi yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

ABD'de TikTok yasaklandı
ABD'de TikTok yasaklandı
GİRİŞ 06.08.2020 21:52 GÜNCELLEME 06.08.2020 22:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley'in öncülüğünde Senato Genel Kuruluna sunulan tasarı, bugün oylandı. 

 

 

Tüm Senatörlerden "evet" oyu alarak, oy birliğiyle onaylanan tasarı federal hükümet çalışanlarının mobil cihazlarına TikTok'u indirmesinin yasaklanmasını öngörüyor. 

Senatör Hawley, oylama sonrası yaptığı açıklamada, "TikTok büyük bir ulusal güvenlik riskidir ve hükümet cihazlarında yeri yoktur." ifadesini kullandı. Söz konusu yasa tasarısı Temsilciler Meclisinin de onayını alması durumunda, yasalaşması için Başkan Donald Trump'ın imzasına sunulacak. 

 

 

ABD'DE TİKTOK'UN YASAKLANMASI TARTIŞMALARI

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını açıklamıştı. 

Aynı gün Microsoft'tan yapılan açıklamada, Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'nın, Trump ile görüştüğü ifade edilmişti. Trump ve Nadella'nın görüşmesinin ardından şirketin, TikTok'un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başladığı bildirilen açıklamada, "Microsoft, Başkanın endişelerinin ele alınmasının önemine değer veriyor." ifadesi kullanılmıştı. 

Açıklamada, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • FATİH 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bizim ülkemizde de yasaklanır
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir adım aferim tramp
    Cevapla
  • asfasf 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler yasaklamaz, tam tersi destek paketi bile verirler tiktok'a.
    Cevapla
  • YouTube Def Aşkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani özgürlük vardı. Bizde olsa gezi parkına dönerdi alan. Bizde hain çok zaten. Bişey olsada ülkeye zarar versek diye bekliyorlar.
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    ne guzel ya satmaz ise yasak koyarim bilgi vermezse cin casuz sanki google ve digerleri melek evde sohbet ediyorum bakiyorum ne dersem cep pc reklam geliyor casuz arar ise usa kendine bakmasi gerek ilk
    Cevapla
  • Yaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Cin'de ABD kaynakli neredeyse butun uygulama ve programlar yasak. Turkiye'de bilinmiyor ama ABD yapinca ayip oluyormus gibi lanse ediliyor. Al birini vur otekine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi