Lübnan'da hükümet istifa etti: 'Ülkeyi daha büyük bir kaos bekliyor'

Lübnan Başbakanı Hassan Diab liderliğindeki hükümet istifa etti. Tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Beyrut Limanı'ndaki patlama Lübnan'da istifaları arka arkaya getirmişti. Ülkede dün ve bugün gelen haberlerde Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, Enformasyon Bakanı ve Çevre Bakanı, Başbakan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.

Lübnan'da hükümet istifa etti: 'Ülkeyi daha büyük bir kaos bekliyor'
Lübnan'da hükümet istifa etti: 'Ülkeyi daha büyük bir kaos bekliyor'
GİRİŞ 10.08.2020 17:43 GÜNCELLEME 11.08.2020 08:51
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde tarihin en büyük patlamalarından biriyle sarsılan ardından da hükümete dönük protestolarla gündeme gelen Lübnan'da istifa dalgası yaşanıyordu.

 

Hükümetin istifa edeceği ve bakanların tamamen görevlerini bırakacağı iddiaları gündeme taşınmış, ülkede Adalet Bakanı Marie Claude Najm, Maliye Bakanı Ghazi Wazni, Enformasyon Bakanı Manal Abdel Samad ve Çevre Bakanı Damianos Kattar, Başbakan Hassan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.

Patlama sonrası Lübnan'da ilk istifa! İkinci istifa haberi de geldi

 

HÜKÜMETİN İSTİFA ETTİĞİ AÇIKLANDI

Bugün Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile görüşen Lübnan Başbakanı Hassan Diab, hükümetin istifasını sundu ve tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Açıklamayı Lübnan Sağlık Bakanı yaptı.

Lübnan'da istifa eden kabine

"ÜLKEYİ DAHA BÜYÜK BİR KAOS BEKLİYOR"

Yıllardır Lübnan'da yaşayan ve bölgeyi en iyi bilen gazeteci Nalan Yazgan, gelen haber sonrası yaptığı ilk paylaşımda "Bugün katıldığım beş yayında da söylediğim üzere Hasan Diab liderliğindeki hükümet istifasını sundu. Lübnan'ı daha büyük bir kaos bekliyor" ifadelerini kullandı.

PATLAMADA BİLANÇO AĞIR

Başkent Beyrut'taki limanda depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat patlamış ve şu ana kadar 158 kişi hayatını kaybetmiş, 6 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 73
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cografyada yasayanlar sıonıst yahudılerden beter boyle dostum varken dusmana ne hacet !
    Cevapla
  • Fatih Korkmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir buçuk milyon yahudi icin eğer ebabil kuşlarını çağırırsak, ebabil kuşları o birbucuk milyon yahudileri değil, 2 milyar muslumani taşlar...
    Cevapla
  • Okan Can E. 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna mı oraya üst kuralım diyoruz mısır, Libya, Lübnan, Suriye Diş Geçirseler Türkiye de aynı şekil olur.
    Cevapla
  • Fetih 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransanin somurdugu sozde müslüman ulke,, başındakiler yahudi, Ermeni ,,,, yauhudiler bu guzel müslüman ulkeyi isgal etmişlerdir.., Rabb'im bu Yahudileri perisan etsin..
    Cevapla
  • Seyhmus 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı niye istifa etmedi.adam müslüman değil,hıristiyan.benim lübnan lı arkadaşlarım var.ben onların arapçasını konuşabiliyorum.başta bu adamın istifa etmesi gerekir,halk onu istemiyor.cumhurbaşkanı gayrimüslim,hükümet sünni, meclis başkanı şii, fransız sömürgesindeler kanunuda bunlar yapmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!