Muhalif lider Litvanya'ya kaçtı

Belarus'ta hafta sonu yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut lider Aleksandr Lukaşenko'nun en güçlü rakibi konumundaki Svetlana Tikhanovskaya'nın Litvanya'da olduğu ortaya çıktı.

Muhalif lider Litvanya'ya kaçtı
Muhalif lider Litvanya'ya kaçtı
GİRİŞ 11.08.2020 15:59 GÜNCELLEME 11.08.2020 16:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Seçim sonuçların açıklanmasının ardından Svetlana Tikhanovskaya'dan bir süre haber alınamamış ve uluslararası kamuoyu endişeye kapılmıştı.

 

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ise salı sabahı Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımında "Svetlana Tikhanovskaya güvende. Kendisi Litvanya'da" diye yazdı.

Belarus Seçim Komisyonu'nun duyurduğu sonuçlara itiraz eden ve şikayet dilekçesi veren Tsikhanouskaya'ya kendi ekibi de ulaşamıyordu. Tsikhanouskaya, telefonlarına da cevap vermiyordu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • ali.k 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten ya amerikanin maşası, yada avrupanin maşası bunlar. bu kadin gelse o ülkenin başına ,o ülkeyi, ya amerikaya teslim eder yada avrupaya, sonra kriz üzerine kriz çikarirlar o memleket öyle sürünür gider.
    Cevapla
  • hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede olsa kaçamszdı
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ömrüm boyunca gördüğüm muhalifler ya Avrupa Birliği ülkelere kaçıyorlar yada amerikaya.Kılıçdaroğlunun da kaçacağı yer aynı bu kadının yaptığı gibi olacak
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    başka nereye kaçsiınlar? Iran irakami?
    Cevapla
  • çakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tespit
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek