Trump: Oy pusulaları ölülere, kedilere ve köpeklere gidiyor

ABD Başkanı Trump, yapılacak olan seçimlerle ilgili ilginç açıklamalarına devam ediyor. Trump, "Birçok oy pusulası ölü insanlara gönderiliyor. Hatta bence bazı pusulalar da kedi ve köpeklere gidiyor" dedi.

Trump: Oy pusulaları ölülere, kedilere ve köpeklere gidiyor
Trump: Oy pusulaları ölülere, kedilere ve köpeklere gidiyor
GİRİŞ 13.08.2020 02:40 GÜNCELLEME 13.08.2020 02:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede "posta yoluyla" yapılan seçimler için gönderilen oy pusulalarının "ölülere, kedilere ve köpeklere" de gittiğini öne sürdü.

Trump, Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında, Demokratlar'ın, Covid-19 salgını nedeniyle 3 Kasım'daki seçimlerin posta yoluyla yapılması talebini eleştirdi.

 

 

"UZAKTAN OYLAMA EN BÜYÜK HİLE OLUR"

Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerin ABD seçimlerine müdahale edeceği iddialarına işaret eden Trump, "Seçimlerdeki asıl problem Çin, İran ya da Rusya olmayacak, asıl sıkıntı Demokratlar olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Demokratlar ve Beyaz Saray'ın, Covid-19 teşvik paketi konusunda anlaşamadığını vurgulayan Trump, "Demokratlar, posta yoluyla oylama için 3,5 milyar dolar para istiyor. Uzaktan oylama ülkemiz tarihindeki en büyük hile olur" ifadesini kullandı.

Trump, Demokratların istedikleri parayı alamayacaklarını, posta ofisi için istenen 25 milyar doları da vermeyeceklerini kaydetti.

Posta yoluyla gönderilen oy pusulalarının güvenli olmadığını belirten Trump, "Birçok oy pusulası ölü insanlara gönderiliyor. Hatta bence bazı pusulalar da kedi ve köpeklere gidiyor" diye konuştu.

 

 

"HANGİ POLİS BIDEN'A OY VERMEK İSTER Kİ"

Covid-19'un genç insanlarda daha az ölümcül olduğuna dikkati çeken Trump, "65 yaş altında bir yılda kalp hastalıklarından ölen Amerikalı sayısının, Covid-19'dan ölenlerin 5 kat daha fazlası olduğunu öğrendik." dedi.

Öte yandan Trump, Demokratlar'ın başkan adayı Joe Biden'ın kendisine yardımcı olarak Kamala Harris'i seçmesine şaşırdığını, Harris'in geçmişte Biden'ı sert bir şekilde eleştirdiğini söyledi.

Trump hem Biden hem de Harris'in polis teşkilatlarına verilen fonların kesilmesini istediğini belirterek, "Hangi polis Biden'a oy vermek ister ki?" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da ahıra, kümese de gitti
    Cevapla
  • ERGÜL ÖZCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    kaybedeceğini anlayınca kıvırmaya başladı
    Cevapla
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar Tapır Tapır dökülüyor Trump'ın umru değil valla Ben olsam gebertirim benim vatandaşlarımı öldürenleri
    Cevapla
  • TRAK Reİs 3 yıl önce Şikayet Et
    Gemi yüzüyor.
    Cevapla
  • binabdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede olmayan mahalleye olmayan isimlere seçim kağıtları çıkıyordu, bu adam işi biliyor vesselam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!