Fransa, Doğu Akdeniz'e savaş uçağı ve fırkateyn gönderdi

Doğu Akdeniz'deki gerilim devam ederken Fransa'dan flaş bir hamle geldi. Dün Türkiye'yi eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bugün Doğu Akdeniz'e iki Rafale savaş jeti gönderirken, Lafayette isimli fırkateyni de gönderdiğini açıkladı. Fransa ve Yunan ordusunun bugün Girit açıklarında tatbikat yaptığı da ortaya çıktı.

Fransa, Doğu Akdeniz'e savaş uçağı ve fırkateyn gönderdi
Fransa, Doğu Akdeniz'e savaş uçağı ve fırkateyn gönderdi
GİRİŞ 13.08.2020 13:34 GÜNCELLEME 14.08.2020 09:41
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de ipler geriliyor. Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime müdahil olmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dün gece saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından kritik bir hamle geldi.

 

Macron dün gece Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştükten sonra Doğu Akdeniz'deki askeri güçlerinin geçici olarak artırılmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra Reuters flaş bir haber servis etti. Fransa'nın Doğu Akdeniz'e gönderdiği fırkateyn ve savaş jetlerinin detayları ortaya çıktı.

 

Fransa’da 5 adet bulunan gemide çok sayıda gemisavar füze ve silah var.

GEMİSAVAR TAŞIYOR

Fransa Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz'e gönderilecek "ek güç" ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Fransa, Doğu Akdeniz'e iki adet Rafale savaş jeti gönderecek. Bunun yanı sıra Fransa'nın Lafayette tipi fırkateyninin de bölgeye gönderileceği kaydedildi.

125 metre uzunluğundaki Lafayette tipi fırkateyn saatte 25 knot hıza çıkabiliyor. Gemisavar füze, silah ve patlayıcı taşıyan geminin üzerinde bir de helikopter pisti yer alıyor.

Fransa ve İsrail Doğu Akdeniz'de uçak kaldırdı

BUGÜN GİRİT'TE TATBİKAT YAPTILAR

Öte yandan bugün uluslararası haber ajansı Reuters, Fransız donanması ile Yunan güçlerini Girit Adası'nda ortak tatbikat düzenlediğini aktardı. İsmini açıklamayan güvenlik yetkililerine dayandırılan iddiaya göre Fransız ve Yunan askerler tatbikat düzenledi.

Fransa'nın gönderdiği fırkateyn ve jetlerin Yunan donanması ile tatbikat yaptığını açıklayan Yunan kaynaklar, tatbikatın ne kadar sürdüğüne dair bir açıklamada bulunmadı.

YORUMLAR 70
  • Sakarya 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki buna kemik atan var.kendini akdenizin doğusuna yamamaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Giritte tatbikat yapmışlar çok korkunç şişelere nişan alın tatbikat boşa gitmesin savaş sizin neyinize sağlık sisteminizle uğraşın covid yüzünden bir sürü ihtiyarı öldürdünüz.
    Cevapla
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkalede batan zırhlıların hala denizin dibinde makron akıllı ol
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce fıransızları vurmak lazım sonra yanlışlık oldu deriz.
    Cevapla
  • adil poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlari bu sefer adriyatik denizine dökmek lazim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor