Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Oruç Reis'e taciz olayını Yunanistan da kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır öderseniz dedik ve ilk cevabı aldılar" açıklamasının perde arkası ortaya çıkmıştı. Bugün Yunanistan'dan yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de Türk ve Yunan fırkateynlerinin yaşadığı sıcak temas teyit edildi. Ancak Atina yönetimi olayı "kaza, çarpışma" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 14.08.2020 14:56 GÜNCELLEME 15.08.2020 08:16
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

75. Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatro ve Kültür Merkezi'nde AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar" açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan'dan son dakika Oruç Reis açıklaması: İlk cevabı aldılar...

ATİNA OLAYI DOĞRULADI

 

Yunan Savunma Bakanlığı'ndan bazı kaynakların Reuters'a verdiği demeçte, çarşamba günü Yunan ve Türk savaş gemilerinin sıcak temas yaşadığı aktarıldı. Yunan kaynaklar olayı "kaza, çarpışma" olarak nitelendirdi. İsmini açıklamayan yetkililer, "Savaş gemileri bir çarpışma yaşadı. Bu bir kazaydı. Limnos gemisi hasar görmedi" ifadesini kullandı. Limnos'un daha sonra Fransa ile birlikte icra edilen müşterek askeri tatbikata katıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İlk cevabı aldılar' demişti... İşte perde arkası

OLAYIN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

Önceki gün Oruç Reis belirlenen alanda çalışmalarını sürdürürken Limnos isimli Yunan fırkateyni Oruç Reis'e yakından taciz girişiminde bulundu. Bunun üzerine Oruç Reis'e koruma ve güvenlik sağlayan fırkateynlerden TCG Kemalreis, Yunan fırkateynine doğru yöneldi. Kemalreis fırkateyninin keskin manevrası karşısında Yunan gemisi kaçmak zorunda kaldı. Yunan fırkateyni kaçarken iki gemi arasında küçük çaplı bir sürtüşme yaşandı. Limnos isimli fırkateyn bölgeden uzaklaşarak, bakım için tersaneye gitti. Kemalreis'te ise görev icra etmesini engelleyecek herhangi bir hasar olmadığı ve görevini sürdürdüğü bildirildi. Yunan fırkateynin küçük çaplı hasardan sonra dün yine bölgeye geldiği ve Fransa ile yapılan ortak tatbikata da katıldığı öne sürüldü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ttbikat nasıl yaparlar sınırlarımız içinde !
    Cevapla
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Barbaros un torunları olduğunuzu şu şapşal yunan a gösterdiniz ya Allah sizden razı olsun, Rabbim tüm Mehmetçiklerimizi korusun.
    Cevapla
  • Eşkıya Yunan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gaspçı soykırımcı Yunanın 100 yıl önce Batı Trakya'da, Adalarda ve Gritte yaptığı soykırımları unutmadık. Bunların hesabını elbet bir gün verecekler. İngiliz köpekliği yaparak çaldıkları topraklarımızı ilk fırsatta almalıyızz..
    Cevapla
  • Kemal Şimşek 3 yıl önce Şikayet Et
    Selam aleyküm iyi akşamlar cumhurbaşkanımiz RECEP TAYYİP ERDOĞAN olduğu sürece bu millet arkasında olduğu sürece birlik ve beraberlik olduğu sürece kimse bizim bilegimizi bukemez şanlı ordumuz TÜRK SiLAHLİ KUVVETLERİMİZ olduğu sürece bu millet arkasında olduğu sürece türk milleti ve müslüman ülkelerin duası olduğu sürece kimse bize diş geciremez Cumhurbaşkanımiz RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve Bakanlarimizdan Allah razı olsun Allah bu millete zeval vermesin iyi akşamlar saygılar
    Cevapla
  • AHİRZAMAN YOLCUSU 3 yıl önce Şikayet Et
    / yunanı üçgünde tepeleriz mesele değil / asıl sorun ab ve abd / TÜRKİYE sağduyulu hareket ediyor. / inceldiği yerden kopsun bizler aç susuz şehit olmaya hazırız yeterki devletimiz dik dursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı