Trump ve Macron Doğu Akdeniz'i görüştü

Son dakika: ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptıkları telefon görüşmesinde, Doğu Akdeniz'deki tansiyonun düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Trump ve Macron Doğu Akdeniz'i görüştü
Trump ve Macron Doğu Akdeniz'i görüştü
GİRİŞ 15.08.2020 02:19 GÜNCELLEME 15.08.2020 02:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika: Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada Trump ve Macron'un bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. 

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan anlaşma dolayısıyla Macron'un, Trump'ı tebrik ettiğini belirten Deere, iki liderin İran'a yönelik silah ambargosunun uzatılması için Birleşmiş Milletlerin acilen adım atması gerektiğini görüştüklerini aktardı. 

Deere, "İki lider, aynı zamanda Doğu Akdeniz'de iki NATO müttefiki Türkiye ve Yunanistan arasında artan tansiyondan duydukları endişeyi dile getirdi. Trump ve Macron, Yunanistan ve Türkiye'nin, farklılıkları çözmenin tek yolu olan diyaloğa bağlı kalmaları gerektiği konusunda mutabık kaldı." ifadesini kullandı.

LÜBNAN MESELESİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede Lübnan konusunun da gündeme geldiğini bildiren Deere, "Trump, ABD'nin Lübnan halkına ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamaya devam edeceğini vurgularken, Lübnan hükümetinde acil reform, şeffaflık ve hesap verebilirlik ihtiyacı olduğunun altını çizdi." bilgisini verdi. Öte yandan Macron da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Trump ile görüşmesinde Doğu Akdeniz, Libya ve Lübnan konularının ele alındığını kaydetti. 

ABD ile görüşlerinin birçok noktada birleştiğini vurgulayan Macron, "Bölgede barış ve güvenlik bizim ortak çıkarımızdır." görüşünü paylaştı. 

Macron ayrıca, BAE ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı "cesur bir karar" olarak nitelendirerek, "Umuyorumki bu İsrail ve Filistin halkları arasında kalıcı bir barış sağlanmasına yardımcı olur." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 15
  • Karar ver trump 3 yıl önce Şikayet Et
    Eh be trum bir karar ve bu macron bir zamankar asagiladigin itin...soktugun birimi cunku onceleri kanada baskani merkel ve macron yapmadigin soylemedigin kalmadi yuzlerine bile bakmadigi birimi yoksa simdi ise bu fotografindaki gibi yagli borek sarma corek oldugun birimi
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    birbirlerine bayağı yakismislar düğün ne zaman
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit Fransa, Yunanistan ve tüm Batı cehennem olsun gitsin o zaman ortada sorun morun kalmaz
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehit Mursi'nin dediği gibi "Türkler Akdenize inince göreceksiniz" sözü tecelli etti. Güçlü, kararlı ve dik duruş sergileyen Türkiye karşısında hiçbir devletin söyleyecek sözü yoktur. Gelecek bizimdir. Bölgeye tekrar huzur ve adaletin geleceğinin işaretidir. Elhamdulillah
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim devlet yöneticileri de abd ve fransa yı görüşmek üzere bir araya geldiler diye misilleme haber yapılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...