Kapalı Maraş Rumların kabusu oldu: Küstah tehdit

Türkiye ve KKTC'nin girişimleriyle 46 yıldır kapalı olan Kapalı Maraş'ı yeniden açma hamlesi, Güney Kıbrıs Rum kesimini paniğe sürükledi. Rum Lider Anastasiadis, konuya ilişkin küstah bir açıklama yaparken, bu hamlenin bütün AB sürecini sekteye uğratacağını savundu.

Kapalı Maraş Rumların kabusu oldu: Küstah tehdit
Kapalı Maraş Rumların kabusu oldu: Küstah tehdit
GİRİŞ 17.08.2020 21:13 GÜNCELLEME 17.08.2020 21:13
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Doğu Akdeniz'de tüm zamanların en önemli hamlelerini devreye sokan Türkiye, Kapalı Maraş ile ilgili kritik bir adım atacak.

 

 

Türkiye'nin de girişimleriyle yeniden açılması için uğraş verilen 46 yıldır kapalı durumdaki Maraş konusunda Güney Kıbrıs'tan küstah bir tehdit geldi.Rum yönetiminin lideri Nikos Anastasiadis Kapalı Maraş'ın yeniden açılmasının AB sürecini sekteye uğratacağı yönünde açıklama yaptı.

TÜRKİYE'NİN AVRUPA SÜRECİNİ SEKTEYE UĞRATIR

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis Kapalı Maraş'ın yeniden açılması için adımlar atan Türkiye'nin bu kararı sonrası paniğe kapıldı. Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik çalışmalar, Güney Kıbrıs'ın endişeye uğramasına devam ediyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, “Maraş konusu, Türkiye’nin Avrupa sürecini sekteye uğratır” dedi.

 

 

"TÜRKİYE BEDELİNİ HESAPLAMALI"

Kapalı Maraş'ın açılmaması gerektiğini öne süren Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, "Maraş konusu, Türkiye’nin Avrupa sürecini sekteye uğratacağından ötürü, Türkiye’nin ilk önce bunun nelere mal olacağını hesaplaması gerekir" diyerek tehdit etti.

Rum lider Anastasiadis, "Türkiye Maraş'ı açmadan önce bedelini hesaplamalıdır. Sadece BM Güvenlik Konseyi veya Avrupa Konseyi’ne başvurmakla kalınmayacak, Türkiye’nin bütün AB müzakereleri sekteye uğrayabilir" iddiasında bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 64
  • poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    ab surecimi vardi?
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bunları ab den çıkarılması için ne yapılması gerekiyorsa yapalım.
    Cevapla
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    hemen açılsın lütfen.
    Cevapla
  • kemal kaygusuz 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan bugüne kadar Türkiye yi. nasil görüyordular. baksaniza
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    AB bizden demokrasi öğrensin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı