Trump'tan Belarus açıklaması: Demokrasi varmış gibi durmuyor

ABD Başkanı Donald Trump, Belarus'taki gösterilerin "barışçıl" olduğuna inandığını belirterek, "'Demokrasi' önemli bir kelime, Belarus'ta çok fazla demokrasi varmış gibi görünmüyor." ifadesini kullandı.

Trump'tan Belarus açıklaması: Demokrasi varmış gibi durmuyor
Trump'tan Belarus açıklaması: Demokrasi varmış gibi durmuyor
GİRİŞ 18.08.2020 17:52 GÜNCELLEME 18.08.2020 17:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Belarus'taki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ülkelerde demokrasi görmeyi sevdiğini vurgulayan Trump, "'Demokrasi' önemli bir kelime, Belarus'ta çok fazla demokrasi varmış gibi görünmüyor." dedi.

Trump, Belarus'taki durumla ilgili birçok kişiyle iletişim halinde olduklarına işaret ederek, uygun bir zamanda bu mevzuyu Rusya ile de görüşeceklerinin altını çizdi.

Belarus'ta düzenlenen gösteriler konusunda Trump, "Ortada kesinlikle büyük bir gösteri var ve bunlar bizim ülkemizdekilerin aksine gayet barışçıl görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

BELARUS'TA DÜZENLENEN PROTESTOLAR

Belarus Merkez Seçim Komisyonu, 9 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Aleksandr Lukaşenko'nun yüzde 80,1 oyla kazandığını, en yakın rakibi Svetlana Tikhanovskaya'nın oylarının ise yüzde 10,12'de kaldığını duyurmuştu.

Sonuçların açıklanmasından sonra ülkede protestolar başlamıştı.

Belarus Sağlık Bakanı Vladimir Karanik, dün yaptığı açıklamada, geçen hafta içerisinde protesto gösterileri sırasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır yaralı olmak üzere 158 kişinin hastanelerde tedavi görmeye devam ettiğini bildirmişti.

Belarus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Olga Çemodanova, dün, izinsiz protestolarda gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun serbest bırakıldığını kaydetmişti.

Muhalefet, "hile karıştırıldığı" iddiasıyla seçim sonuçlarını kabul etmeyerek üst mahkemeye itiraz edeceklerini açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    abd de demokrasi varmış gibi görünmüyor. yok yani.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    senin demokrasin senin beynin de ne isterse senide demokrasin budur hep sen haklisin dünyada tek hata yapmayanda sensin ,hepsi uydurfma ,yalci ,sahtekare tek dürüst sensin.
    Cevapla
  • Erkan Alan 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak'a da o bahaneyle girmiştiniz bay trump. Abd'de var mı demokrasi? Irkçılık demokrasi mi? İsrail'de var mı? Belarusta da olmayıversin! Abdnin olmadığı yerde %100 demokrasi vardır !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!