ABD ordusundan Kuzey Kore açıklaması: 60 nükleer bombaya sahipler

Abd ordusu tarafından hazırlanan rapora göre, Kuzey Kore’nin elinde 60 adet nükleer bomba ve 5 bin ton kimyasal silah bulunduğu ileri sürüldü. ‘Kuzey Kore Taktikleri’ adlı raporda, Kuzey Kore’nin stoklarında bulunan kimyasal ve nükleer silahlardan vazgeçme olasılığı olmadığı ifade edildi.

ABD ordusundan Kuzey Kore açıklaması: 60 nükleer bombaya sahipler
ABD ordusundan Kuzey Kore açıklaması: 60 nükleer bombaya sahipler
GİRİŞ 19.08.2020 16:56 GÜNCELLEME 19.08.2020 16:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore taktikleri' başlığıyla geçen ay yayınlanan raporda ABD Ordusu, Kuzey Kore’de rejim değişikliği isteyen ülkeleri caydırmak için 60 adet nükleer bomba ve 5 bin ton kimyasal silahı bulunduruyor denildi. 

 

 

2020 SONUNA KADAR 100 NÜKLEER BOMBA ÜRETEBİLİRLER

Raporda ayrıca “Kuzey Kore, her yıl 6 yeni bomba üretme kapasitesine sahip ve mevcut kapasitesi 20-60 bomba arasında değişiyor” denildi. Raporda yer alan diğer bir tahmin ise, Kuzey Kore’nin 2020'nin sonuna kadar 100'e yakın nükleer bomba elde edebileceklerini ön görüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Nail 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük terör devleti abd sen elindeki atom bombalarını nükleer ve biyolojik silahları açıklıyor musun japonyaya hiçbir sebep yokken 2 atom bombası atarak ikiyizbinden fazla insanın ve milyonlarca insanın sakat kalmasına sebep oldun
    Cevapla
  • 543 3 yıl önce Şikayet Et
    olsun sahip olsun kuzey kore ne olmuş abd kalleşi işgalcisi kendi iklim silahlarını uzaya yerleştirdiği nükleer silahları uzaya kuracağı nükleer santralleri abd nin elinde olan 6.000 nükleer silahları söylemiyor her türlü kıyamet silahlarına sahip olduğunu işgalci abd kalleşi söylemiyor dünyanın her ülkesine ahtapot kollaları çöktüğünü unutmuş kendini masum gösterip kuzey korenin 60 tane altı üstü silahına kafayı takmış sizin gibi zalim işgalci ordularla halklarla başa çıkmanın tek yolu kıyamet silahlarına sahip olmaktır siz diplomasiden anlamazsız sizin anlayışınız güç güç güçtür siz israilin 300 tane uzun menzilli nükleer füzelerini söylesenize kalleşler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...