Christchurch saldırısının faili terörist Brenton Tarrant'ın yargılamasının üçüncü gün duruşmasında diğer şehit yakınları ve yaralılarla birlikte terörist ile yüzleşen Şehit Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan'ın eşi Hamimah Tuyan, yaşadığı acıları ve duygularını anlattı. Konuşmasına Kuran-ı Kerim'deki, 'Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir kişiyi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur' ayetini okuyarak başlayan Tuyan, eşini özlediğini belirterek, 'O benim için bir imam, bir koruyucu, eğlendirici, problem çözücü, huzur verici, en iyi arkadaş ve yakınlarımın söylememi istediği üzere bir Ertuğrul'du' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Misafir 27.08.2020 20:02
    Birgün bu Ertuğrul bir çok asya münafığı kralın ve birçok sömürgeci zalim ülkenin başını ağrıtacak! Insanlar bunun bir diziden ibaret olduğunu düşünedursun bakalım!
  • akk 27.08.2020 19:01
    Çok etkili ve güzel konuşmuş.
  • Büşra 27.08.2020 17:08
    Ah canım benim.Rabbim sizi cennette kavustursun
  • gurbetci 27.08.2020 16:31
    Biz Birlik olmadikca hep böye olacak ne yazikki, Ben 47 yildir Hollandada yasayan ve Yúksek tahsili burda yapan biriyim, her an vatana dönmeyi isteriz ama yapamadik cünkü daha nasibimiz tükenmedi burada, RTE sonra Türk oldugumuzu söylemey basladik cünkü arkamizda güclü bir devlet oldugunu onunla anladik, iste Ertugul da onun bir misali, dis ülkede degil kendi vatanimizdad ne yazikki düsman (Islam düsmani) cok, Allahim bütün müslimanlara yardim etsin.
  • ??? 27.08.2020 16:19
    Bu adam söylenilenlerden hiçbirşey anlamaz. Önemli olan azmettiren büyük güçlerin ipini çekmek...
Daha fazla yorum görüntüle