ABD'de yeni casusluk skandalı: Hassas bilgileri gönderdi

ABD'de geçtiğimiz günlerde üst üste patlak veren casusluk skandalına bir yenisi daha eklendi: Kaliforniya Üniversitesi'nde görevli Çinli araştırmacı, içerisinde hassas bilgilerin de yer aldığı dokümanları Pekin'e vermek suçlamasıyla tutuklandı.

ABD'de yeni casusluk skandalı: Hassas bilgileri gönderdi
ABD'de yeni casusluk skandalı: Hassas bilgileri gönderdi
GİRİŞ 30.08.2020 16:32 GÜNCELLEME 30.08.2020 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de peş peşe ortaya çıkan casusluk skandallarına bir yenisi daha eklendi. Kaliforniya Üniversitesi'nde görev yapan Çinli bir araştırmacı, ABD'ye ait hassas bilgileri Pekin yönetimine göndermek suçlamasıyla FBI tarafından tutuklundı.

HARD DİSKİ İMHA ETMEKLE SUÇLANIYOR

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kaliforniya Üniversitesi'nde araştırmacı olarak görev yapan Çinli Guan Lei'nin, ABD'ye ait gizlilik içeren hassas yazılımları Çin'e transfer edilmesiyle suçlandı. FBI'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Lei'nin tutuklandığı belirtilirken, 29  bir bilgisayar hard diskini imha etmekle suçlandığını bildirdi.

29 yaşındaki Guan Lei'nin temmuz ayında dairesinin dışındaki çöp kutusuna hasarlı bir hard disk fırlatırken görüldükten sonra tutuklandığı kaydedildi.

20 YIL HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAK

Guan'ın 17 Eylül tarihinde hakim çıkacağını tahmin edilirken, Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Guan'ın "delilleri yok etme suçundan maksimum 20 yıl hapis cezasıyla yargılanacağı ifade belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne ki bizimkiler tank fabrikasını satıyor yabancılara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini