Macron'dan Lübnan'a küstah tehdit: Bir şey yapmazsanız yardım yok

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'ındaki patlamadan sonra ülkeye gerçekleştirdiği ikinci ziyaretini, Lübnanlı yöneticilere tehditkar sözlerle sonlandırdı.

Macron'dan Lübnan'a küstah tehdit: Bir şey yapmazsanız yardım yok
Macron'dan Lübnan'a küstah tehdit: Bir şey yapmazsanız yardım yok
GİRİŞ 02.09.2020 01:56 GÜNCELLEME 02.09.2020 02:01
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Macron, Lübnan'ın 100. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle geldiği Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümetin 15 gün içinde kurularak mali ve ekonomik reformlara başlayabileceğini söyledi.

''BİR ŞEY YAPMAZSANIZ YARDIM YOK''

Lübnanlı siyasilerin yeni hükümetin kısa sürede kurulmasından yana olduklarına işaret eden Macron, talimat veren bir dille "Ben de ısrarla siyasi yetkililerin bağlı kalacakları şekilde 15 günü geçmeyen bir süre zarfında hükümeti kurmaları talebinde bulundum." dedi.

Lübnan hükümetinin 8 hafta gibi bir sürede vaatlerini yerine getirebileceğini dile getiren Macron, tehditkar bir ses tonuyla şunları kaydetti:

"Yetkililer ekim ayının sonuna kadar bir ilerleme kaydetmezse sonuçları ve cezaları üstleniriz. Lübnan makamları bir şey yapmazsa uluslararası toplumun mali yardımlarının önü açılmayacaktır."

Yetkililerin kendisine, finans ve enerji sektörlerinin yanı sıra Merkez Bankası'nın hesaplarına yönelik mali denetim ve yasa dışı ticaretle ilgili reformları hayata geçirme taahhüdünde bulunduğunu söyleyen Macron, uluslararası toplumun Lübnan'daki reformlar için mali destek sağlayacağını umduğunu aktardı. 

Macron, Lübnanlı makamların yolsuzluğa bulaşmaları halinde yaptırımlara başvurabileceklerine işaret etti.

Macron, bir gazetecinin "Siz, silahlı ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak görülen Hizbullah'ı siyasi bir parti olarak gördüğünüzü söylüyorsunuz. Fransa'da silahlı bir örgüte yaklaşımınız böyle mi olur?" şeklindeki sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

"Ben, Hizbullah'ın terörist yapısından değil, siyasi ve parlamentodaki yapısından söz ediyorum. Hizbullah'ı kınayabilir ve silahsızlandırılması gerektiğini söyleyebilirim. Ama Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'nda yer alan siyasi bir güç olduğu açıktır."

İki günlük ziyareti kapsamında Lübnanlı yetkililerle ayrı ayrı ve toplu görüşme gerçekleştiren Macron, Lübnan'ın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a geçeceği bilgisini paylaştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • Özgen demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu bozuntuyu döverim tutmayın beni
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Macaron kendi ülkesindeki sorunlari görmemezlikten gelip halkinin dikkatini baska yerlere cekmeye calisiyor. Lübnan`ni da etkisi altina alip yunanla Lübna`ni deniz yolu ile baglamak niyetinde olabilir. tabi yerlerse.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs başkentli SION ülkesi kurmak isteyen Siyonistlerin amacı Türkiye’yi SION ülkesi proje alanından çıkarmaktır. Türkiye düşmanı bütün kuklalar Siyonistlere bağlıdır. ABD, Fransa, BAE çeşitliliği fark etmez, o dönemde o ülkelerin askeri ve siyasi güç odakları Siyonist Küreselcilerin kontrolünde mi, değil mi önemli olan bu. Türkiye'nin asıl düşmanı Siyonist Küreselcilerdir ve bunlar açığa çıkmazlar, önlerine perde çekip kuklalarıyla saldırırlar. Bu kuklalara takılıp kalırsanız hem aklınız karışır doğru tespitler yapamaz yorulursunuz, hem de doğru çözümler üretemez boşa kürek çekersiniz. Olaylara bu gözle bakarsanız perdeler ortadan kalkar ve kukla oynatıcısını net bir şekilde görürsünüz.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir iş makinesine bir yazılım yüklemek gibi, bir ülkenin siyasi askeri, medya vb. güç odaklarına kendi adamlarınızı yerleştirirseniz o ülke siyasi askeri olarak artık sizin projelerinizin gerçekleşmesi için size hizmet eder. O ülke askeri, siyasi, maddi manevi sizin yanınızda yer alır. Siyonistlerin yaptığı şey tam da budur, en güzel örneği de tamamen Siyonistlere hizmet eden Mısır ve BAE’dir. Diğerlerinin de bunlardan pek farkı yoktur. Aç karnını doyurmaktan aciz Yunan halkı bizimle savaşmak istemez ama Siyonistlerin Yunanistan içinde ele geçirdikleri güç odaklarının başındaki elemanları halkı tahrik eder, savaşa hazırlar, yeterli olmazsa Macron’u ve diğerlerini devreye sokarak ikna eder.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Gercek yüzleri ortada!!!! Bunlar böyle, Allah icin deyil. Vicdan icin de deyil!!!!! Vampir kan kan diyor!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkende de bu kadar cesur olabilsen.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'