Macron'dan Irak'ta DEAŞ ile mücadele mesajı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Emmanuel Macron, Irak'ın bağımsızlığını ve terör örgütü DEAŞ ile mücadelesini destekleyeceklerini ifade etti.

Macron'dan Irak'ta DEAŞ ile mücadele mesajı
Macron'dan Irak'ta DEAŞ ile mücadele mesajı
GİRİŞ 02.09.2020 22:54 GÜNCELLEME 02.09.2020 22:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan ziyaretinin ardından Irak'ın başkenti Bağdat’a geldi. Macron temaslarının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında Irak'ın bağımsızlığını ve DEAŞ ile mücadelesini destekleyeceklerini ifade etti. Macron, "Iraklı yetkilere söz verdiğim üzere Bağdat’a geldim. Halen Irak’ta DEAŞ ile mücadelede zorluk çekiliyor. Sahada halen bu tehdit devam ediyor. Irak'ın egemenliğine müdahale etmeden DEAŞ ile mücadelede desteğimizi hatırlatmak istedim" dedi.

Hedeflerinin Irak’ın bağımsızlığını güçlendirmek ve DEAŞ ile mücadele etmek olduğunu ifade eden Macron, "Burada yaşanan toplumsal hareketlenme ve demokratik geçiş, iç ekonomik ve sosyal sorunlar, savaş nedeniyle yerinden edilen halk için yapılması gereken hedefler ve DEAŞ ile mücadele gibi sorun ve hedefler de bizim desteğimizi açıklıyor" şeklinde konuştu.

Irak’ta yargılanan DEAŞ üyesi Fransız vatandaşlara değinen Macron, "Buraya gelip bizim de ülkemizi vuran bir terör örgütüne katılan Fransız vatandaşlarının burada yargılanması doğal, biz sadece idama karşı olduğumuz için idam cezasına çarptırılan vatandaşlarımızın cezasının ömür boyu hapse çevrilmesi için temaslarda bulunuyoruz" dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    kafir in hedefi türkiye
    Cevapla
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    adam resmen teröristleri devreye sokmaya çalışıyor çünkü zaten hepisi kendi ürünleridir
    Cevapla
  • hümanizim 3 yıl önce Şikayet Et
    israil Golan'i ihlak etti ... Almanya ve Fransa basta olmak üzere Avrupa birliginden hiçbir yaptirim uygulanmadi ... dolaysiyla Türkiye KIBRISI komple ihlak etmeli
    Cevapla
  • Baybars turkoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Baş cüce gavur macron kendi devletini uçuruma surukluyor inşaallah franca darmadagan olur pkkMin köpeği macron
    Cevapla
  • Necdet 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ingiltere fransa gibi ülkeler 2ci dünya savaşından bu yana hiç gerçek bir savaş yaşamadılar hani uçak gemileri füzeleri filoları falan filan satın aldıkları insanlar olmasa bu ülkeler dünyanın hiçbir bölgesinde faaliyette bile bulunamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..