Oxford'tan açıklama! Askıya alınan Kovid-19 aşısı ile ilgili yeni gelişme

İlaç şirketi AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği ve bir gönüllüde yan etkilerin görülmesinin ardından askıya alınan Kovid-19 aşısının klinik denemelerinin tekrar başlatılacağı duyuruldu.

Oxford'tan açıklama! Askıya alınan Kovid-19 aşısı ile ilgili yeni gelişme
Oxford'tan açıklama! Askıya alınan Kovid-19 aşısı ile ilgili yeni gelişme
GİRİŞ 12.09.2020 16:32 GÜNCELLEME 14.09.2020 12:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısının son aşamadaki klinik testleri, bir deneğin aşıya olumsuz tepkiler vermesi üzerine askıya alınmış, AstraZeneca'dan yapılan açıklamada, "Bir denekte 'açıklanamayan bir hastalığın' ortaya çıkmasının ardından testler durduruldu. Aşı denemelerinin askıya alınması rutin bir prosedürdür. Yaşanan durumun arkasındaki nedenler araştırılacak" denilmişti.

 

AŞININ KLİNİK DENEMELERİ TEKRAR BAŞLATILDI

Oxford Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, bir gönüllüde yan etkilerin görülmesinin ardından askıya alınan Kovid-19 aşısının klinik denemelerinin tekrar başlatılacağı duyuruldu.

 

Aşı çalışmalarının tam olarak hangi gün başlayacağı belirtilmezken, açıklamada, deneme kapsamında dünya genelinde yaklaşık 18 bin kişinin aşılandığı ve böyle büyük klinik testlerde bazı katılımcıların rahatsızlanmasının olası olduğu kaydedildi. Aşılanan her kişinin dikkatli bir şekilde takip edildiği aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Gece 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar hızlı çıktı
    Cevapla
  • Caterina 3 yıl önce Şikayet Et
    Baya hızlı çıktılar bitiş noktasını görmeyip çıkıştan o hızla geri çıktılar gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi