Libya'da Hafter yanlısı sözde hükümet istifa etti

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlısı doğudaki sözde hükümet, ağırlaşan yaşam şartlarına karşı 3 gündür devam eden protestolar nedeniyle Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'e istifasını sundu.

Libya'da Hafter yanlısı sözde hükümet istifa etti
Libya'da Hafter yanlısı sözde hükümet istifa etti
GİRİŞ 13.09.2020 23:51 GÜNCELLEME 13.09.2020 23:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Konseyin internet sitesinde yer alan açıklamada, (uluslararası toplumun tanımadığı) Abdullah es-Seni başkanlığındaki sözde hükümetin, TM Başkanı Salih'e istifasını sunduğu duyuruldu.

 

Açıklamada, istifanın değerlendirilmek üzere Meclise sunulacağı kaydedildi ancak tarih verilmedi.

İstifa kararının, Akile Salih'in, Hafter'in kontrolündeki Merc kentinde ağırlaşan yaşam şartları sebebiyle başlayan protestoların nedenlerini tartışmak için hükümetle yaptığı acil toplantı sırasında bildirildiği belirtildi.

 

GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇILDI

Libya El-Ahrar kanalı, Bingazi ve Merc kentlerinde dün sokaklara çıkan göstericilerin başta elektrik kesintileri olmak üzere yolsuzluk, hayat pahalılığı, maaşların ödenmemesi ve su kesintileri gibi ağırlaşan yaşam şartlarını protesto ettiğini aktardı.

 Kanalın, Libya Suç İzleme Örgütünden naklettiği bilgiye göre, Hafter milislerinin Merc kentindeki göstericilere ateş açması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Bingazi kentinde yaşanan gösterilerde ise herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı ifade edildi.

"February" kanalı ise Hafter milislerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari'nin açıklamalarına dayandırdığı haberde, Bingazi'de gece gösteri yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

"February" kanalı, dün gece saatlerinde Bingazi, Merc ve Beyda kentlerinde sokağa çıkan göstericilere ateş açılması sonucu 5 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

YORUMLAR 7
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak ya sanki süt $i$esine bakan bebe.
    Cevapla
  • 500 t 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu istifa eden sözde hükümet o kadar da güçlü bir yapı değil. Kim güçlü ise ona yöneliyorlar, o yüzden bunlara pek güven olmaz.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C İslam düşmanlarına zerre fırsat vermesin inşallah. Libyalı kardeşlerimizin birlik içinde olup Türkiye ile iyi ve sıkı ilişkiler içinde olarak yaşamalarını temenni ederiz
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis ve arkadaşları mazlum ümmetin hamisi ve umudu.Ümmete ve zenginliklere ulaşmamızı engellemek için tüm güçleriyle her yönden ( ekonomik,siyasi,askeri,teknolojik vb.)saldırıyorlar...Mevla yâr ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • TÜRKİYE 2071 3 yıl önce Şikayet Et
    inanmayın bu tür emperyal,siyonist hain arap kölerine.bunları bul ve öldür taktiği ile yok edeceksin.kuklanın kalbine hancer saplarsan kuklacının kalbinede saplarsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'