İngiltere Brexit anlaşmasını ihlal etme planını bugün oylayacak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan Brexit anlaşmasının bazı kısımlarını ihlal ederek uluslararası hukuku çiğneme planı bugün parlamentoda oylanacak.

İngiltere Brexit anlaşmasını ihlal etme planını bugün oylayacak
İngiltere Brexit anlaşmasını ihlal etme planını bugün oylayacak
GİRİŞ 14.09.2020 12:02 GÜNCELLEME 14.09.2020 12:02

AB Johnson'un söz konusu tasarıyı Eylül ayı sonuna kadar iptal etmesini talep etmişti. Değerlendirmenin ardından parlamenterler tasarının bir sonraki aşamaya geçip geçmemesi gerektiğine karar vermek için oylama yapacaklar. Bu oylama sonraya kalabilir.

PLAN OYLAMAYA SUNULACAK

İngiltere'nin Brexit sonrası geçiş döneminin sonunda AB ile bağlarını koparmasına dört aydan daha kısa bir süre kalırken Johnson'ın uluslararası hukuku açıkça çiğneme kararı Brexit'i yeniden krize sürükledi.

AB anlaşmasız Brexit hazırlıklarını hızlandırırken İngiltere, Brüksel'in Eylül ayı sonuna kadar tasarının ana kısımlarını iptal etme ültimatomunu reddetti.

Parlamentonun alt kanadı olan Avam Kamarası'nda 80 sandalye çoğunluğa sahip olan Johnson, kendi partisinin üyelerinden bazılarının giderek artan itirazıyla da karşı karşıya kalıyor. Eski başbakanlar John Major, Tony Blair, Gordon Brown ve Theresa May planı eleştirdiler.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim