Fransızlar Yunanistan'ı örnek alıyor: Mülteci teknesine akılalmaz hareket

Fransız Donanması Manş Denizi'nde boğulma tehlikesi geçiren 16 Afgan göçmeni kurtarmak yerine İngiliz sularına itti. Göçmenler, bir balıkçı teknesinin haber vermesi sonucu İngiltere Kraliyet Donanması tarafından kurtarıldı. Fransızların bu hamlesi Yunanlıları hatırlattı. Yunan askerler de Ege'deki göçmenlerin şişme botları sık sık taciz ederek kendi kara sularına girmesini engelliyor ve Türkiye'ye doğru itiyor.

Fransızlar Yunanistan'ı örnek alıyor: Mülteci teknesine akılalmaz hareket
Fransızlar Yunanistan'ı örnek alıyor: Mülteci teknesine akılalmaz hareket
GİRİŞ 18.09.2020 06:50 GÜNCELLEME 18.09.2020 19:30
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Fransız Donanmasının şişme bir botla Manş Denizi'ni geçmeye çalışan 16 göçmeni, hayatları tehlikede olmasına rağmen kurtarmak yerine İngiliz sularına yönlendirdiği belirtildi.

 

The Telegraph gazetesinin özel haberinde, Fransızların kurallara karşı gelmesinin ilk kez bağımsız bir gözlemci tarafından doğrulandığı belirtildi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

 

Son günlerde artan göçmen geçişini takip etmek için Manş Denizi'nde bulunan muhabir Jamie Johnson'ın izlenimlerine göre, sabah 07.00 sıralarında Fransız sularının bir mil içinde bir bot görüldü. Aralarında 4 kadın ve 2 çocuğun da bulunduğu 16 Afgan göçmenin, rüzgar karşısında yardıma ihtiyacı vardı. Botu gören 105 tonluk Fransız donanmasına ait gemi, ıslanmış ve üşümüş göçmenleri gemiye almak ve Fransa’ya geri götürmek yerine, botu İngiliz sularına yönlendirerek ayrıldı.

İNGİLİZ DONANMASI KURTARDI

Göçmenler daha sonra balıkçı teknesinin kaptanının İngiliz Donanmasına haber vermesiyle gönderilen askeri bota alınarak kurtarıldı.

FRANSIZ YETKİLİLERDEN GAZETEYE AÇIKLAMA

Haberde, ismi verilmeyen balıkçı teknesinin kaptanının, "Orada olmasaydık batarlardı. Fransızların yaptığı, bir rezaletti" dediği aktarıldı. Konuyu Fransız yetkilere soran Telegraph gazetesine "Manş Denizi’ni geçmeye çalışan teknelerin sayısı göz önüne alındığında, her bir teknenin tehlike seviyesi değerlendirilmeli ve her bir tekne içinde bulunduğu ihtiyaç ve riske göre değerlendirilmeli" açıklaması yapıldı.

2020'de şimdiye kadar 6 bin 300'den fazla göçmenin Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye ulaştığı biliniyor. İngiltere, Fransa'yı göçle mücadelede iş birliği yapmamakla suçluyor.

KAYNAK: THE TELEGRAPH
YORUMLAR 19
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    siz ancak sömürür Can alırsınız kan emer hayat alırsınız pis kefereler içimizdeki bazı eşekler de Avrupa Avrupa diye can atar işte vicdansız insanlık nedir bilmeyen bir Avrupa gelin Türkiye ye insanlık öğrenin insanlığın yüz karaları.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    AB´nin gözüne sokulcak olayalr..Biri cikip AB veya bu gibi konu$,alarda gözöerine sokmali..Pat´Pat´Pat kafalarina vurmali.."i$te sizin doger yüzünüzde bu"denmeli.
    Cevapla
  • bir bilen 3 yıl önce Şikayet Et
    sömürülecek petrol ve doğal kaynak var gelin dense koşa koşa gelirler. ama o doğal kaynakların gerçek sahiplerinide ölüme terk etmekten çekinmezler.
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Göcmen deyil istilaci Ceteler , Tacavüzcüler , kapkaccilar , hirsizlar , sokak zibidileri geliyor kardesim .Biz Avrupada yasiyoruz ve bu insan görünümlü yaratiklarin ne tür mikrop oldugunu hergün kendi gözlerimizle görüyoruz yasiyoruz . kimse bana bunlari savunmasin . siz gelin bunlari Almanya da bi görün .
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa cokmu düzgün her köşede bir dilenci her köşede evi dahi olmiyan sokakta yaşayanlar var şanslı olanlar küçük bir bahçe kiralayıp orada yaşıyorlar. Zaten avrupada kac tane insanin maasi ay sonunu getirebiliyotki. Bu insanların tercihleri değildi oraya gitmek onların köylerini ve şehirlerini terör bahane edilerek uzerlerine atilanlardan kurtulmak için kaçan dünya vatandaşları kimse onları küçük görmesin yardım edin onlarda iki parça ekmek alsınlar çocuklarına
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende ilk gittiğinde göçmendin ne çabuk unuttun geçmişini
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Armut dibine düşmüş işte. Bu Fransızlarla Yunanlılar birbirlerine çok benziyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor