TCG Bozcaada'nın Lübban açıklarında kurtardığı gemiden dram çıktı

TCG Bozcaada'nın Lübnan açıklarında kurtardığı mülteci teknesinden dram çıktı. 36 kişinin kurtarıldığı gemide 4 kişi açlık ve susuzluktan öldü. Zeynep el Kak yaşadıklarını anlattı: 2 yaşındaki oğlum su için çığlık atıyordu. Onu kaybettik. Kefenledim ve iple tekneye bağladık. 2 gün tekneye bağlı şekilde suda kaldı. Eşim bırakırsak onun sayesinde kurtulacağımızı söyledi. Sonra oğlumun cansız bedenini denize bıraktık.

TCG Bozcaada'nın Lübban açıklarında kurtardığı gemiden dram çıktı
TCG Bozcaada'nın Lübban açıklarında kurtardığı gemiden dram çıktı
GİRİŞ 19.09.2020 11:26 GÜNCELLEME 21.09.2020 08:24
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, son zamanlarda Kıbrıs üzerinden Avrupa’ya ulaşma umuduyla yasa dışı göç dalgası başlamış durumda. Ancak yasa dışı bir şekilde gerçekleştirilen bu geçişler, çoğu zaman düzensiz göçmenlerin hayatına mal oluyor. Avrupa’ya gitmek üzere ülkenin kuzeyindeki Trablusşam kentinden bir tekneye binen 50 düzensiz göçmen de bu talihsiz duruma acı bir şekilde tanıklık etti. Yolu kaybetmeleri ve teknenin yakıtının bitmesinin ardından göçmenler denizde 8 gün boyunca aç ve susuz mahsur kaldı.

 

 

DENİZİN ORTASINDA KALDIK

Göçmen kafilesinin imdadına Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde görevli TCG Bozcaada korveti personeli yetişti. Kurtarılan göçmenlerden Zeynep el-Kak, acılı hikayesini gözyaşları içinde anlattı. Büyük zorluklar ve yoksulluk yaşadıklarını aktaran anne Kak, bebeğine süt dahi alamadığını bu yüzden daha iyi bir hayat umuduyla Kıbrıs’a gitmek için evlerini ve eşyalarını satarak yola çıktıklarını söyledi. Kendilerini götürecek kişiye bütün paralarını verip, 50 kişiyle birlikte bir bota bindirildiklerini anlatan acılı anne, "Botun kaptanı yolu kaybetti. Yakıtımız da bitince denizin ortasında kaldık" dedi.

 

 

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLDÜ

Kak, denizin ortasında kaldıktan 2 gün sonra gözleri önünde dayısının oğlunu kaybettiğini belirterek, gözyaşları içinde 2 yaşındaki oğlunun da üçüncü gün vefat ettiğini şu sözlerle anlattı: "Üçüncü gün oğlumun ölüm acısını yaşadık. Susadık, oğlum su içmek için çığlıklar atıyordu, diğer çocuklar da açlık ve susuzluktan bağırarak ağlıyordu. Oğlum ateşlendi, iki gün boyunca ateşini düşürmek için kucağımdan ayırmadım. Ama onu kaybettik. Bez parçalarıyla kefenledim ve bir iple tekneye bağladık. İki gün boyunca tekneye bağlı şekilde suda kaldı. Daha sonra eşim bu şekilde devam edemeyeceğimizi onu bırakırsak belki onun sayesinde kurtulacağımızı söyledi. Oğlumun cansız bedenini denize bıraktık. Daha sonra vefat edenler de aynı şekilde denize bırakıldı."

TÜRKLER KURTARDI

Kak, 8 gün aradan sonra üzerinde Türk bayrağı olan askeri bir gemiyle karşılaştıklarını ve çığlıklarla bağırdıklarını belirterek, "Bizleri bu şekilde Türk askerleri kurtardı" dedi.

YARDIM ETMEDİLER

Teknede yaşamını yitiren diğer bebek Sufyan Muhammed’in dedesi Adnan Bahri İsmail de, botun kaybolduğunu fark ettikten sonra Lübnanlı makamlara haber verdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize milletimize güç versin. Vatanımıza sahip çıkalım...
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    burda bir dram var allah rahmet eylesin diyeceginize.su oldu su bitti diyonuz...olan oldu artik
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerinin günahlarını çekiyorlar dedeleri Osmanlı'ya ihanet edip arkadan bıçaklamıştı. Yaralı askerlerimizi hastanede süngülerle şehit etmişti dedeleri. Ve şimdi medet ya Türkler diyor torunları. Lübnan doğunun Paris'iydi gece kulübleri eğlence kumar cennetiydi. Yanı yalancı cennetti. Şimdi yok oluş eşiğindeler
    Cevapla
  • Osmanlı Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı gittiğinden beri 100 yıldır coğrafya bu halde. Hangi Müslümanın gönlü buna razı geliyor..
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Kenan bey ; hangi okulda okudun.....
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı görevini icra edemediği için, bozulduğu için gitti ve meydan emperyalistlere kaldı, doğrusu bu!
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bünye güçlü olsa yıkılmazdık. Osmanlı çok mu iyiydi de mi battı?
    Cevapla
  • Uslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Onları bu duruma sokanların kucağına gidiyorlar. Zaten istediklerinde o, oraları boşaltıp yahudilere hazırlık yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı