Yunanistan'dan Türkiye açıklaması! 'Devam' mesajı gönderdiler

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye ile deniz yetki alanları konusunda görüşmelere devam etmeye yakın olduklarını açıkladı.

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması! 'Devam' mesajı gönderdiler
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması! 'Devam' mesajı gönderdiler
GİRİŞ 21.09.2020 14:03 GÜNCELLEME 22.09.2020 11:08
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, bugün düzenlediği basın toplantısında Doğu Akdeniz'de Atina ile Ankara arasında artan gerilime dair açıklamalarda bulundu.

 

Yunan basınından akılalmaz Türkiye iddiası! Türk F-16'ları yolunu kesti

"GÖRÜŞMELERİN DEVAM ETMESİNE YAKINIZ"

Petsas, Yunanistan'ın Türkiye ile deniz yetki alanları konusundaki müzakerelerini sürdürmeye yakın olduğunu söyledi. Yunan Sözcü, "İstikşafi görüşmeleri devam ettirmek üzereyiz. Ancak bu duruma ne kadar yakın olduğumuz her iki tarafın, yani Yunanistan ve Türkiye'nin tutumuna bağlı. Şu anki duygu iyi" ifadelerini kullandı.

 

Yunan sözcünün basın toplantısında bir kare

ERDOĞAN'IN ORUÇ REİS AÇIKLAMASI

Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisini bakım ve onarımı için Antalya açıklarına çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Oruç Reis'in bakım sürecinin diyalog ve diplomasiye katkı sağlayabileceğini belirterek, geminin bakımları bittikten sonra tekrar araştırma sahasına geri döneceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Oruç Reis görev yerine geri dönecek

GÖRÜŞMELER 2016'DA SONA ERMİŞTİ

İki ülke arasında deniz alanlarının sınırlarının belirlenmesi konusunda daha önceki görüşmeler 2016 yılında sona ermişti.

Yunan basını da istikşafi görüşmelerin bu hafta içerisinde başlayabileceğine ilişkin haberler yayımlamıştı.

Erdoğan'a küfür eden Yunan gazetesinden bir küstah manşet daha

ERDOĞAN KÜFREDEN GAZETEYE TEPKİ

Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan sonra hükümet sözcüsü Petsas da, geçen cuma manşetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ağır küfür kullanan Dimokratia gazetesini kınadı. Petsas, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü ve basının bağımsızlığı Yunan halkı tarafından önemsenmekte ve Anayasa tarafından da korunmaktadır. Ancak bu, yabancı bir ülke liderine saygı gösterilmesi sorumluluğunu değiştirmez. Hakaret dili değerlerimize aykırıdır ve kınanmaktadır" dedi. Gazete ise bu açıklamalar için "Türklerin söylediklerini desteklediğini" öne sürdü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 52
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi o zaman her türlü hakareti yapacaksınız, ondan sonrada ifade özgürlüğü diyeceksiniz! hadi len ordan sümsükler! Koskoca 83 milyonun Cumhurbaşkanına hakaret edeceksin ondan sonrada ifade özgürlüğü diyeceksin! sizi gidi düzembazlar sizi
    Cevapla
  • Hacı Durdu 3 yıl önce Şikayet Et
    ya devlet başa ya kuzgun leşe. tüm dünya artık Türkiyeden korkuyor çünkü artık Reis sayesinde ruhunda Osmanlı var. Yunanı da mısırı da bundan böyle vilayetimiz olacak inşallah Osmanlı OCAKLARI emrinde Reisim
    Cevapla
  • hakan gardas 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş iyi degil fakat kaşınan türkiye degil yunanistan'dır, dolaysıyla bu meseleyi şimdi hal edilmesi lazim gerekirse silah zoruyla. Arupa ilerde adalara silaha yıgınak yapip türkiyeyi tehdit eder, sonra ayıkla pirincten taşı
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    12 Adalar geri alınmadan deniz yetki alanı konusuna girmek yanlış.
    Cevapla
  • Nazim Hikmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da, Allah tan turkiyeyi bu yazanlar yönetmiyor, lan nereyi okusam vurun kırın yakın parçalayın,, lan kafanız mı güzel? Adam akıllı iş yapılsa bak bakalım savaşa kana ihtiyaç var mı, lafla sözle masayla çok şey alınır. Bu ney yok alalim yok s400 leri aktif yapalım yok onu oraya gönderelim, ya adam akıllı yorum yapin yada bırakın ülkemi yönetler işini yapsın akıl vermeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak