Almanya'nın Wuppertal kentinde polisin görme engelli bir adama uyguladığı şiddetin görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyada 19 Eylül'de yayımlanan görüntülerde, çok sayıda polisin, Wuppertal şehri merkezinde, görme engelli bir kişiyi sert bir şekilde kelepçelediği görülüyor.
Gözaltına alınan görme engelli, canı yandığı için çığlıklar attı.

Görüntülerde ayrıca, polisin, olayı görüntüleyenlerin önünü kapatmaya çalıştığı, bu yönde talimatlar verdikleri ve görüntü çekenleri tehdit ettikleri görülüyor.
Alman polisinin görme engelli kişiye uyguladığı şiddet, kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda "Bu nasıl hastalıklı bir sistem", "Teröristler üniforma giymiş" ve "Almanya vatanım sana ne oldu" gibi ifadeler kullanıldı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Gurbetci Mesut 22.09.2020 13:59
    Türk Polisin engelli vatandasa böyle muamele ettigini düsünsenize!!!
  • israfil T. 22.09.2020 09:54
    Bundan böyle “batı medeniyeti” ifadesini kullananları uyaralım. Nesillerimiz yanıltılmasın. Batıda medeniyet falan yok. Yoz, kokuşmuş bir kültür var sadece. Batının ahlaksızlığına medeniyet demek, medeniyete büyük hakarettir. Mimsiz medeniyet diye bir ifade vardı ya. Bunun manası şimdi çok daha güzel anlaşılıyor. Malum, medeniyet kelimesinin başından mim harfini aldığınız zaman, “edeniyet” kalır. Edeniyetse “dünuv” kökünden gelmektedir ki; yakınlığın yanı sıra, önemsizlik, değersizlik düşüklük, daha açık bir ifadeyle alçaklık demektir. Akif’in batı medeniyetini “tek dişi kalmış canavar” olarak ifade etmesi de boşuna değil.
  • garip 22.09.2020 08:23
    türk polisleri biraz örnek alsınlar
  • UMMETI ISLAM 22.09.2020 01:29
    ey almanya ne oldu sana boyle ENDISELIYIZ, gurbetciler artik yurdunuza geri donun
  • balıklı 22.09.2020 01:13
    insanlık dışı varlıklar