Sisi'den BM'de Libya tehdidi! Askeri müdahale sinyali

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, halkının Hedasi (en-Nahda) Barajı projesiyle ilgili endişesinin arttığını söyledi. Sisi, Libya'da siyasi çözüm istediklerini ancak Sirte ve Cufra'nın kırmızı çizgi olduğunu ve gerekirse Libya'ya müdahale edebileceklerini ima etti.

Sisi'den BM'de Libya tehdidi! Askeri müdahale sinyali
Sisi'den BM'de Libya tehdidi! Askeri müdahale sinyali
GİRİŞ 23.09.2020 15:20 GÜNCELLEME 23.09.2020 15:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle on-line yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna video mesaj ile hitap etti. Sisi konuşmasında, "Mısır halkının dost bir ülke (Etiyopya) tarafından inşa edilen Hedasi Barajı projesiyle ilgili endişesinde ciddi artış var" diye konuştu.

"Sudan ve Etiyopya'daki kardeşlerimizle neredeyse 10 yılımızı titiz müzakerelerle geçirdik" diyen Sisi şöyle devam etti: "Bu yıl boyunca, arka arkaya müzakereler yaptık ancak maalesef bu çabalar istenilen sonuçları vermedi. Nil bir tarafın tekelinde değildir ve Nil suları kardeşlerimizin haklarını da azaltmadan hayatta kalmak için bir zorunluluktur."

Libya'daki duruma da değinen Sisi, "Barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak için Libya'daki bütün tarafları siyasi sürece dönmeye" çağırdı. Sisi, "Buradan ilan ettik ve tekrarladık, Mısır, savaşın devam etmesi, Sirte ve Cufra hattı ile temsil edilen kırmızı çizginin aşılmasına milli güvenliği ve halkının selametini korumak için karşı duracaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi len ordan korkak köpek, sen adam olsan ne yazar? sen önce oturdugun makama nasil geldigini sorgula sonra konus. sen kimsinki konusuyorsun.
    Cevapla
  • K¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan yahudi köpeği o kırmızı cizgiyi sana yediririz hayvan adam ol kendi ağzınla konuş alçak
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yahudi ve kafir piyonu birgün oda cok yakinda sende Enver sedaat gibi geberceksin müslüman MISIR tekrat temiz nefes alacak.
    Cevapla
  • özkonyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin etiyopya barajına iyi bir desteği şart
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper Mario oyundaki adama benziyo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!