Macron’un ayrımcı yasası Müslümanları tehdit ediyor

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin hazırladığı ve Ulusal Meclis’te görüşülmesi beklenen “ayrılıkçı fikirlere karşı mücadeleye” yönelik yasa tasarısı ülkedeki Müslüman toplumunda endişe yarattı.

Macron’un ayrımcı yasası Müslümanları tehdit ediyor
Macron’un ayrımcı yasası Müslümanları tehdit ediyor
GİRİŞ 24.09.2020 10:53 GÜNCELLEME 24.09.2020 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Le Figaro’nun “belli grupları etnik veya dini mensubiyetler etrafında kümelenmeyi engelleme” yasası olarak tanımladığı tasarı, gazetenin haberine göre Fransa’daki Müslümanlarda hedef olma korkusuna yol açıyor. Tartışmaları yakından takip eden Fransa’da yaşayan Müslümanlar, “ayrılıkçılık” kavramındaki muğlaklığın ülkedeki Müslümanlara yönelik suistimalleri artırabileceği eleştirisini yapıyor.

 

 

LAİKLİK YASASI

Macron yönetiminde hazırlanan tasarının “siyasal İslam ile mücadele” adı altında Müslümanları doğrudan hedef alacağı belirtiliyor. Amerika’nın Sesi internet sitesinin haberine göre de yasa, 1905’den beri uygulanan “Laiklik Yasası”nı  güçlendirme amacıyla hazırlandı.

 

 

Macron, “Yasanın amacının öncelikle yabancı ülkelerin, Fransa’daki Müslümanlar üzerindeki etkisini kırmak, Müslüman örgütlerini daha iyi organize etmek ve tüm İslamcı ayrımcılıkla mücadele etmek” sözleriyle tanımlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Fikri özgürlüğüne ayrılıkçı ayarı. Bizdeki laiklik gibi tanımsız kafana göre takıl. İşine geldiği gibi kullan. Bizdeki de aslında hala düzeltilmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!