Yunansitan'dan Türkiye küstahlığı: Eylemler ile karşılık vereceğiz

Türkiye'nin diplomasi arenasında Yunanistan ile ortak yolu bulma adımlarına karşılık Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, gerilimi artırma yönünde söylemlere başvuruyor. Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de “huzur bozan” taraf olduğunu ileri sürerek "Türkiye’nin davranışı yanıtsız ve sonuçsuz bırakılamaz. Sadece laf değil eylemlerle karşılık vereceğiz" ifadesini kullandı.

Yunansitan'dan Türkiye küstahlığı: Eylemler ile karşılık vereceğiz
Yunansitan'dan Türkiye küstahlığı: Eylemler ile karşılık vereceğiz
GİRİŞ 25.09.2020 13:53 GÜNCELLEME 25.09.2020 14:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeler devam ediyor. Askeri alanda sınırların belirlenmesi ve gerilimin düşürülmesi için yapılan görüşmeler bir tarafa AB ile de 1 Ekim'de yapılacak görüşme öncesinde Güney Kıbrıs ve Yunanistan'dan tansiyonu yeniden yükseltecek açıklamalar geldi.

 

 

"EYLEMLERLE KARŞILIK VERECEĞİZ"

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de “huzur bozan” taraf olduğunu ileri sürerek "Türkiye’nin davranışı yanıtsız ve sonuçsuz bırakılamaz. Sadece laf değil eylemlerle karşılık vereceğiz" ifadesini kullandı.

 

 

Yunanistan ve Türkiye arasındaki görüşmeleri memnuniyetle karşıladığını dile getiren Anastasiadis, “Ankara'ya diyalog talebinde bulunduğumuzu, aksi takdirde Lahey Uluslararası Mahkeme'ye başvuracağımızı hatırlatıyoruz. Maalesef Türkiye yanıt vermedi ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin münhasır ekonomik bölgesini ihlal etmeyi tercih etti” dedi.

YUNANİSTAN'DAN YAPTIRIM MESAJI

Öte yandan Atina kanadından da benzer bir açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs'ın ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede faaliyet yürüten kişi ve kurumlara yönelik yaptırım arayışını 'kararlı bir şekilde desteklediklerini' açıkladı.

YORUMLAR 8
  • Dağdelenoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Lafla olmuyor. Sıkıysa görelim bir eyleminizi. Zaten bir bahane arıyor Kahramanlar
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    bu AB nin ac rezilleri aclikdan borcdan ne dediklerinin farkinda degil Allah kimseyi aclikla terbiye etmesin.son yillarda iflas etmis yunaniustanda onbinlerce yunan intihar yapti bunun kimlseer dile getirmiyor, savas halinden daha felc!!!
    Cevapla
  • Yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın küçük enişteyi , eylem yapacak. Eylem demişken ne yapacaklar merak etmedi değilim hani. Ölüm orucuna mı başlarlar bilemedimki.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    kellen gövdene agır gelir olmuş bire kafir
    Cevapla
  • kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    domuzda post,batıdan dost olmakasım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı