Fransa yalnızlaştı!

Doğu Akdeniz’de yükselen tansiyon son günlerde yerini ılımlı bir havaya bıraktı. Başından bu yana diyalogdan yana olduğunu vurgulayan Türkiye’ye tehditlerle geri adım attıramayan Fransa, Ankara’nın çizgisine geldi.

Fransa yalnızlaştı!
Fransa yalnızlaştı!
GİRİŞ 26.09.2020 07:42 GÜNCELLEME 26.09.2020 07:46
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunanistan’ı öne sürerek Türkiye’nin önünü kesmek isteyen Paris, umduğunu bulamadı. Doğu Akdeniz konusunda yalnız kalan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, AB içinden de beklediği desteği alamadı. “Türkiye’ye karşı kırmızı çizgi politikası uyguluyoruz” diyen Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinden sonra “Türkiye’ye saygı duyuyorum” pozisyonuna geldi. Atina da Ankara ile masaya oturmaktan başka çaresi olmadığı anladı.

Macron daha önce de birçok kez AB ve NATO ülkelerinden umduğu desteği bulamamıştı. Libya’da desteklediği Hafter’e AB sıcak bakmazken, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” çıkışı da müttefik ülkeler tarafından yadırganmıştı. Son olarak da MED-7 toplantısında Malta, İspanya, Portekiz ve İtalya'nın desteğini alamamıştı.
Rum Kesimine savaş uçakları indiren Fransa, bu son hamlesinin arkasında ne ABD’yi ne de AB ülkelerini bulabildi.

 

 

YORUMLAR 23
  • Cem Tombik 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron istedigini aldi Yunanistana savas ucagi ve savas gemis satti
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar iyi polis Fransa kötü polis rolünde Baska bir sey deyil...
    Cevapla
  • Memoral 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman değilsin makron o yüzden zaten kaybetmişsin öleceksin ve cehennemde kalacaksın. Bizde ölecez ve inşaallah cennette duracağız.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    IŞID tarafından Suriyede heryer yakılıp yıkılmasına rağmen "yıllarca hiç el sürmedikleri yer" Suriyedeki Fransız Lafarge çimento fabrikasıdır" Ve bu Fransız çimento fabrikası ile yıllarca PYD "sınırda ve heryerde Türk ordusuna karşı dehlizler, koruganlar ve sığınaklar yapmıştır " PYD ve IŞID ortaklığına delildir. Yapılan harekatlarla bu dehliz ve koruganları yerle bir ettik..ŞİMDİ SIRADA FRANSIZLARIN UYGUN YERLERİNE BETON DÖKME ZAMANIDIR..
    Cevapla
  • 2071 3 yıl önce Şikayet Et
    Alkışlıyorum. Katılıyorum. 4 dörtlük yorum.
    Cevapla
  • haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    makaron efendi artistlik sökmedi,sen de keyfne bak,Fransada yoksulları sömürüp diskoteklerde çıldıran vatandaşların gibi.zaten seni ülkeyi takoza alsın diye koymuşlar oraya,bu kadar koyun vatandaş olduktan sonra,ama sen yine de dikkat et,sarı yeleklilere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi