Azerbaycan-Ermenistan arasında büyük çatışma! Sarkisyan'dan Türkiye'ye akılalmaz suçlama

Azerbaycan Ordusu, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırıda Talış köyü etrafındaki bazı tepeleri kontrol altına aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ülkede kısmi seferberlik ilan ederken, Papa, Almanya, Kremlin, Rus Dışişleri, Çin ve İran'dan açıklamalar geldi. Erivan yönetiminden ise Türkiye'ye akılalmaz iki suçlama yöneltildi.

GİRİŞ 28.09.2020 17:32 GÜNCELLEME 29.09.2020 13:56
Bu Habere 311 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın dün Azerbaycan'a saldırmasıyla tansiyon yeniden yükseldi. Türkiye, kardeş Azerbaycan'a tam destek açıklaması yaparken, ABD'deki Ermeni lobisi de harekete geçti. Dünyaca ünlü Ermeni isim Kim Kardashian, Azerbaycan ile Türkiye'ye haddini aşan suçlamalar yöneltirken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Erivan'a destek verdiğini açıkladı.

 

Kim Kardashian'dan Türkiye ve Azerbaycan'a hadsiz suçlama! Bir açıklama da Yunanistan'dan

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

 

ERMENİSTAN ÇILDIRDI, TÜRKİYE'YE AKILALMAZ SUÇLAMA

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, katıldığı NATO ile ortaklaşa düzenlenen uluslararası siber güvenlik konferansı CYBERSEC 2020'de bir konuşma yaptı. Sarkisyan, Türkiye'yi Dağlık Karabağ'daki silahlı çatışmada Azerbaycan'ı desteklemekle suçladı ve Ankara'nın ülkelerine sürekli siber saldırı yaptığını söyleyecek kadar ileri gitti. Ermenistan lider, "NATO üyesi Türkiye, İHA'larla, siber saldırılarla, askeri personel ve danışmanlık desteğiyle hatta F-16 savaş uçaklarıyla Azerbaycan'a tam destek veriyor" dedi.

Hüsrana uğrayan Ermenistan'dan kan donduran emir! Büyük panik başladı


Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi, Rus basınına verdiği demeçte, Türkiye'nin Suriye'den 4000 Suriyeli muhalif savaşçıyı Azerbaycan cephe hattına getirerek çatışmalara kattığını iddia etti. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada ise, bu saçma iddia anında yalanlandı.

TÜM ÜLKEDE ASKERİ SEFERBERLİK İLANI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmi askeri seferberliğin başlatılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

400 HEDEF VURULDU, 9 BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ

Güvenlik kaynakları, dün Ermenistan'ın saldırısı sonrası başlatılan harekatların bilançosunu açıkladı. SİHA'larla birlikte roket, füze ve topçu atışlarıyla 400 hedef ateş altına alınırken, ilk olarak Nüzgar, Büyük Mercanlı, Kend Horadiz, Yukarı Seyid Ahmetli, Yukarı Abdurrahmanlı, Karahanbeyli ve Garvend köyleri olmak üzere, Tekekaya ile Ağdağ bölgeleri kontrol altına alındı. Murov Dağı'nın önce batısı sonra da doğusunu kontrol altına alan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurları, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan Ordusuna ait 10'dan fazla hava savunma sistemini, aralarında tankların da bulunduğu 20'ye yakın zırhlı aracı imha etti.

BERLİN'DEN AÇIKLAMA

Almanya, Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes ve müzakerelere başlama çağrısı yaptı. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada çatışmaların şiddetlendiği Dağlık Karabağ'daki durumu "tehlikeli" olarak tanımladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de hükümetin büyükelçiler üzerinden her iki tarafla temas halinde olduğunu söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ise, işgal altındaki Dağlık Karabağ'da çatışmaların artmasıyla iki ülkeye de ateşkes çağrısında bulundu.

28 ERMENİ ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Dağlık Karabağ bölgesinin sözde yetkilileri, Azerbaycan güçleriyle çıkan çatışmalarda yeni 28 Ermeni askerinin daha öldüğünü duyurdu.

Türk SİHA'ları Dağlık Karabağ'da destan yazdı: Bu yeni bir çağın başlangıcı

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dağlık Karabağ'daki askeri gerginlik Rusya'yı ciddi endişeye sevk ediyor ve oradaki askeri operasyonlar derhal durdurulmalı. İki ülke arasında Dağlık Karabağ bölgesi konusundaki sorunların çözümü için  arabuluculuk yapmaya hazırız" denildi. Sözcü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya'nın bölgede yaşananlar ile ilgili sürekli temas halinde olduğunu da belirtti.

İki ülke arasında yaşanan çıkan çatışmaların haritası

AZERBAYCAN TÜRKİYE HARİÇ UÇUŞLARI DURDURDU

Azerbaycan, Türkiye haricindeki ülkelere yapılan uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı.

KATOLİKLERİN LİDERİ PAPA'DAN AÇIKLAMA

Papa Francis, Vatikan'daki Pazar Ayininde duasında Dağlık Karabağ bölgesinde çıkan çatışmalardan endişe duyduğunu belirtti ve iki ülke yönetimini diyalog kurmaya ve müzakere masasına oturmaya davet etti. Papa, San Pietro Meydanı'nda yapılan ayinde "Kafkasya'da barış sağlanması için dua ediyorum. Çatışma halindeki tarafları sorunları silah kullanmadan, iyi niyet ve kardeşlik çerçevesinde çözmeye çağırıyorum" ifadesinde bulundu ve ayine katılanları Kafkasya barışı için sessizce dua etmeye çağırdı.

 

ÇİN, RUSYA VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Azerbaycan ve Ermenistan'ı itidal göstermeye ve aralarındaki çatışmayı derhal durdurmaya çağırıyoruz. Askeri çatışma, iki ülke arasındaki soruna çözüm değildir.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Dağlık Karabağ bölgesinde çatışan tarafları soğukkanlı davranmaya çağırıyoruz Dağlık Karabağ'daki tırmanış son derece tehlikeli ve her iki taraf da uzun bir aradan sonra ağır silahlar kullanıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, bölgede barış ve istikrarı sürdürmenin tüm tarafların çıkarına olduğunu belirtti. Vang, "Umarız tüm ilgili taraflar itidal ve ihtiyatı muhafaza eder, farklılık ve çelişkilerini siyasi diyalog yoluyla çözmek için gerilimi azaltmaya yönelik önlemleri alır" ifadesini kullandı.

Dağlık Karabağ'da son durumu gösteren harita

BAKÜ'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu Ermenistan'ın sivilleri hedef almasını kınamaya çağırdı ve Erivan'ın Dağlık Karabağ yakınlarındaki Terter kasabasındaki sivil yerleşim alanlarını bombaladığını açıkladı.

TALIŞ KÖYÜ ETRAFINDAKİ MEVZİLER ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun mevzilerine füze ve toplarla darbe indirildiği, Ermeni güçlerin geri çekildiği bildirildi. Terter bölgesi yakınlarındaki Talış köyü etrafındaki bazı yüksekliklerin işgalci güçlerden temizlendiği ve Ermeni güçlerin ağır kayıplar verdiği aktarıldı. Bakanlık, Ermeni askerlerin cesetlerinin havadan çekilmiş görüntülerini de paylaştı. 

ERMENİ YARBAY ÖLDÜRÜLDÜ

Talış köyü yönündeki çatışmalarda Ermeni Hava Taburunun Komutanı Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasındaki askeri birlik personeli ağır kayıplar verdi. 22 Ermeni tankı ve diğer zırhlı araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 insansız hava aracı (İHA), 8 topçu parçası imha edildi, 550'den fazla asker öldürüldü. Çok sayıda asker yaralandı. Ermeni Ordusuna ait 3 mühimmat deposu imha edildi. 

BM'DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmalardaki sivil ölümlerini kınayarak çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı. Guterres, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi de yapacağını belirtti.

"TÜM POZİSYONLARI KAYBETTİK! DÜZİNELERCE ÖLÜ VAR"

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Harutyunyan, "Karabağ'ın güneyindeki tüm pozisyonları kaybettik. Düzinelerce ölü var" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 311
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölüleri cehenneme gidiyor
    Cevapla
  • esven 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok ,devam.
    Cevapla
  • tek sorun var. 3 yıl önce Şikayet Et
    tek bir sorun var. bütün cepheler krizler ona bağlı. siyonist lerin dünyayı ele geçirme savaşı.evanjelist lerle geçici ortaklığı.tüm dünyayı ele geçirmeden durmamak üzere yetişen ve eğitilen bir yahudi siyonist ırkı var.hayat amacı dünyayı elegeçirmek olmuş siyonistlerin.her ülke ile bağlantısı yada vekalet yoluyla ele geçirme durumu var.dünyadaki tek sorun bu. abd rusya yı bile siyonistler yönetiyor. ve türkiye bu yolda büyük bir engel.
    Cevapla
  • Şeyh Şamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ile aynılar. İkiside soykırımcı ve utanmadan iftira atabiliyorlar
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir yüzlülük hem işgalci hemde suçluyor akıl alır gibi değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir