AP'den Macron'a soğuk duş! Gönderdiği mektup da fayda etmedi

Avrupa Parlamentosu (AP), genel kurul toplantısını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle Fransa'nın Strazburg kenti yerine yine Brüksel'de yapacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron AP'ye daha önce 'Salgının olduğu bir gerçek fakat durum Brüksel'den Strazburg'a değişmiyor.' diye mektup yazmıştı.

AP'den Macron'a soğuk duş! Gönderdiği mektup da fayda etmedi
AP'den Macron'a soğuk duş! Gönderdiği mektup da fayda etmedi
GİRİŞ 28.09.2020 23:34 GÜNCELLEME 28.09.2020 23:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 AP Başkanı David Sassoli, yazılı açıklamasında, Fransa'da vakaların hızla artması nedeniyle parlamento üyeleri ve çalışanlarının 5-8 Ekim'de yapılması planlanan toplantı için Strazburg'a gidilmemesi yönünde karar aldıklarını duyurdu.

Fransız makamları ve Strazburg kentine salgın boyunca gösterdikleri iş birliği için teşekkür eden ve "yakında yeniden Strazburg'a gitmeyi umduğunu" belirten Sassoli, genel kurulun Brüksel'de toplanacağını bildirdi.

MACRON SALGINI BAHANE ETMEYİN DİYE MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AP Başkanı Sassoli'ye mektup göndererek genel kurulunun yeniden Strazburg'da yapılması talebinde bulunmuştu. Macron mektubunda, "Salgının olduğu bir gerçek fakat durum Brüksel'den Strazburg'a değişmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

AP TOPLANTILARI KENTE CAN SUYU OLUYOR

Macron'un talebinin, AP toplantılarının Strazburg kentine kattığı ekonomik canlılık nedeniyle olduğu belirtiliyor. Kent, yılda en az 2 bin 500 kişinin doğrudan veya dolaylı olarak yer aldığı ve her biri yaklaşık 4 gün süren, 12 AP Genel Kurulunun yanı sıra birçok uluslararası toplantıya ev sahipliği yapıyordu.

Avrupa anlaşmalarına göre, AP'nin Genel Merkezi Strazburg'da bulunuyor ve burada yılda her biri 3 buçuk günlük olmak üzere toplam 12 genel kurul toplantısı yapılması gerekiyor. Geri kalan zamanlarda ise bu durum yıllardır tartışma konusu olsa da AP milletvekilleri Brüksel'de çalışıyor.

AP'nin bir önceki genel kurulu da Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Strazburg yerine Brüksel'de yapılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gral 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuruşun hesabını yapıyor pintiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...