Azerbaycan vura vura ilerliyor! Ermenistan'da ağır kayıplar, gizli toplantı vuruldu

Ermenistan'ın 27 Eylül Pazar sabahı başlattığı saldırılar sonrası Azerbaycan ordusunun karşı operasyonları devam ediyor. Son dakika olarak gelen bilgilere göre de Ermenistan'ın ölü ve yaralıların tahliyesinde güçlük çektiği kaydedildi. Ermeni ordusunun komutanlığının herkesi ölü ve yaralıların tahliyesine yardım etmeye çağırdığı da aktarıldı. Ermeni subayların toplandığı bir sığınakta vuruldu.

GİRİŞ 30.09.2020 00:55 GÜNCELLEME 01.10.2020 19:53
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Askeri Kuvvetleri’nin çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermeni noktalarına başlattığı karşı operasyonlar devam ediyor.

 


Ermeni askerlerinin cephede hüngür hüngür ağladığı o anlar kamerada...



Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermeni ordusunun Azerbaycan topçu birlikleri tarafından açılan ateşle ağır kayıplara uğratıldığını belirtti. 

Aliyev'den son dakika Türkiye açıklaması! Kirli planı bozdu!


Son dakika: Azerbaycan vura vura ilerliyor! Ermenistan ağır kayıplar veriyor...

ÜST DÜZEY DARBE: GENERALLERİN GİZLİ TOPLANTISI VURULDU

00.06: Azerbaycan ordusunun isabetli bir saldırısı sonucunda, yüksek rütbeli Ermeni subayların toplandığı bir sığınak imha edildi.

Azerbaycan Basın Ajansı'nın (APA) bildirdiğine göre , askeri kaynaklar, saldırının Harop kamikaze İHA tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sığınakta bir general, birkaç albay ve diğer üst düzey Ermenistan Silahlı Kuvvetleri görevlilerinin bulunduğu belirtildi.

Askeri kaynaktan yapılan açıklamada, "Darbenin şiddeti, sığınaktan kimsenin kaçamadığını gösteriyor," ifadeleri kullanıldı. 
 

Son dakika: Ermenistan'da ağır kayıplar veriyor! Gizli toplantı vuruldu...

ERMENİSTAN ORDUSUNUN 2 ALAYI İMHA EDİLDİ

22.32: Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait bazı mevzileri imha ettiği bildirildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Terter ilinin Hasankaya yerleşim biriminin yakınlarında konuşlanan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 5'inci Motorize Alayının 1'inci Taburu ile Talış bölgesi yönünde 6'ncı Motorize Alayının 1'inci Taburunun mevzilerinin top atışlarıyla vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, ağır kayıplar veren Ermeni güçlerin, ölü ve yaralıların tahliyesi için bile araç bulmakta güçlük çektiği kaydedildi.  

Bakanlık operasyonlarla ilgili görüntüleri paylaştı; 

ERMENİSTAN'DAN ÖLÜ VE YARALILAR İÇİN TAHLİYE ÇAĞRISI

İnsan ve askeri teçhizat kaybına uğrayan düşman alayının tamamen imha edildiğini ifade eden Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, düşman ordusunun komutanlığının herkesi ölü ve yaralıların tahliyesine yardım etmeye çağırdığını aktardı. 

'Türk F-16'larının Ermeni savaş uçağını vurdu' iddiasıyla ilgili son dakika açıklaması


AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI CEPHE HATTI HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

22.20: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yabancı ülkelerin askeri ateşelerini ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gelişmeler konusunda bilgilendirdi. 

ERMENİSTAN ORDUSU BÖLGEDEKİ GAZETECİLERİ HEDEF ALDI 

21.53: Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmalar hız kesmeden sürerken, gelişmeleri sahadan aktarmak isteyen gazeteciler ateş altında kaldı. İctimai Tv ekibi, çekim için gittiği Terter şehrinin Kapanlı köyünde, yanlarına top ve havan mermisi düşmesi sonucu zor anlar yaşadı. 

Ermenistan ordusu tarafından yapılan atışlardan son anda kurtulan İctimai Tv ekibi, daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 12'ye, yaralı sayısı 35'e yükseldi. 

PAŞİNYAN PUTİN'İ ARADI

21.02: Ermenistan’ın Azerbaycan sınır hattına gerçekleştirdiği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırına çevirdi.

Bölgede tansiyon artmaya devam ederken, birçok lider Ermenistan ve Azerbaycan liderleri ile telefon görüşmelerine devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 2 gün önce telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra bugün de yeni bir görüşme yaptı. 

Görüşmeye dair Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Ermeni tarafının girişimiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Vladimir Putin, devam eden çatışmalarla ilgili endişelerini dile getirdi. Çatışan tarafların acilen ateşi kesmesi ve krizi yatıştırmaya yönelik tedbirler alınmasının gerekliliğine vurgu yapıldı” ifadeleri kullanıldı. 

KOMUTA GÖZLEM MINTIKASI VURULDU

17.55: Azerbaycan ordusu tarafından, Hadrut Kasabası’nda Ermeni ordusu 3. tabur komuta gözlem mıntıkası vuruldu. Bu bölgede bulunan unsurlar etkisiz hale getirildi. 

AZERBAYCANLI GENÇLER CEPHE HATTINA GİDİYOR

Ermenistan'ın saldırılarının ardından seferberlik ilan edilen Azerbaycan'da ilk kafile cepheye gitmek için hareket etti. 

Son dakika: Azerbaycan vura vura ilerliyor! Ermenistan'da ağır kayıplar, gizli toplantı vuruldu

Son dakika: MYK sonrası son dakika 'Ermenistan' çıkışı! Üstüne basa basa söyledi...


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ülkede kısmı seferberlik ilan edilmesine yönelik kararı imzalamasının ardından ülkenin gençleri cepheye gitmek için harekete geçti. Başvurularını tamamlayarak toplu bir şekilde cepheye giden gençlerin büyük bir mutluluk yaşadığı görüldü. O anlara ilişkin ilk görüntüler paylaşıldı. 

Son dakika: Azerbaycan vura vura ilerliyor! Ermenistan ağır kayıplar veriyor...

Ülkenin dört bir yanından toplanan Azerbaycanlı gençler, işgal altındaki topraklarını geri alabilmek için canlarını feda etmeye hazır olduğu ifade edildi. Eyalet Seferberlik ve Askerlik Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, "35 yaşında birinci sınıf askeri subaylar, askerler, denizciler, çavuşla ve yüksek rütbeli 50 yaş ve üstü subayların askere alındığını bildiririz" denildi. 

YORUMLAR 217
  • Diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı baslatan onlar.Sivilleri öldürdüler.bu dünyanın heryerinde savaş sebebidir.Sonuna kadar hakliyiz.Buna karşı çıkan haindir yada düşmanın tarafindadir.Reis hiçbir ülkeye konusma izni verme.Sonuna kadar devam.Hocalida Karabağ daki şehitlerimiz icin.Durursak ne Karabağ i.nede Nahçıvan i aliriz.Cok çok büyük hata olur.en önemlisi şehitlerimizin kemikleri sızlar.Durmayin ALLAH aşkına durmayin
    Cevapla
  • Mardin vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahin izniylen topunuzda gelse turan ordusu sizi yokeder Biz toprağimiz için hiç olmüşüz aklimiza bile helmez şehidiz iman
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebabil kuşları Turan illerde gökyüzünde ALLAHın ordusu yeryüzünde Galib et YARAB İslam'ın son ordusu
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenice bilen var mı? Merak ettim son anlarında ne diyorlar acaba?
    Cevapla
  • 4141 3 yıl önce Şikayet Et
    gök girsin kızıl çıksın gardaşlar Allah yardımcınız olsun ayağınıza taş değmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı