Görüntüleri izleyenler şaşkına döndü! Türkiye'nin gölgesi yetti: Engellemeliyiz...

Düzenlediği saldırılar sonrası beklemediği bir şekilde Azerbaycan'ın karşı operasyonlarıyla hezimete uğrayan Ermenistan tarafı, Ottawa yönetiminden Ankara'ya yasak getirmesini talep etti.

GİRİŞ 01.10.2020 00:03 GÜNCELLEME 01.10.2020 14:31
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'da sivillere yönelik saldırılarıyla çatışmayı başlatan taraf olan Ermenistan, Azerbaycan ordusunun karşı saldırılarıyla ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

 

 

Son dakika: Ermenistan'a darbe üstüne darbe! Azerbaycan kritik bölgede sancağı ele geçirdi...


Azerbaycan ordusunun operasyonlarında İnsansız Hava Araçları (İHA) büyük rol oynuyor. Ermenistan ordusu ise İHA'lar karşısında büyük panik yaşıyor. 

Türk gazeteci canlı yayında bölgeden bilgi verirken Ermeni uçağı vuruldu!

Kanada'nın devlet radyo ve televizyon yayıncısı CBC'nin aktardığına göre, Kanada'daki Ermeni toplumu, Türkiye'ye askeri drone teknolojisi ihracatının yasaklanmasını istedi.

BU KADARINI KİMSE BEKLEMİYORDU! ALİYEV'E BÜYÜK HAKSIZLIK

 

"TÜRKİYE'YE DRONE TEKNOLOJİSİ İHRACATINI YASAKLAYIN"

Gözlemcilerin, "Kanada teknolojisine sahip İHA'ların Ermeni güçlerine karşı kullanıldığını" söylediği belirtilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Ermeni toplumu, Ankara'nın Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermeni güçlerine karşı savaşında düzinelerce insansız uçak konuşlandırdığı haberlerinin ardından Ottawa'yı Türkiye'ye gelişmiş Kanada drone teknolojisinin ihracatını yasaklamaya çağırıyor." 

"TÜRKİYE'YE TÜM ASKERİ YARDIMLARI DURDURUN"

Kanada Ermeni Milli Komitesi Direktörü Sevag Belian, Başbakan Justin Trudeau hükümetini "Kanada'nın Türkiye'ye yaptığı tüm askeri yardımı derhal durdurmaya" çağırdı.

"AZERBAYCAN'I KINAYIN" SÖZLERİ

Hocalı Katliamı'ndan bu yana masum Azerbaycanlı sivilleri katletmeyi sürdüren Ermenistan'ın saldırılarını görmezden gelen Belian, hükümeti "Azerbaycan'ın eylemlerini kınamaya" çağırdı. 

Belian, iddialarını şöyle sürdürdü:

"ÖNCEDEN PLANLANDI" İDDİASI

"Saldırı, Dağlık Karabağ'ın barışçıl sivillerine karşı önceden planlanmış bir savaş. Son zamanlarda yapılan basın açıklamaları da saldırıların Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içinde gerçekleştirildiğini gösteriyor. Azerbaycan'ın eylemlerinin sert bir şekilde kınanmasını istiyoruz."

YORUMLAR 229
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    çapsız açıklamalarından dolayı ermenistan a ne zaman nota vereceğiz
    Cevapla
  • TÜRKİYE SEVDALISI 3 yıl önce Şikayet Et
    spiker kızım önce maske, maskesini yarım takanları uyarmalıydınız. çok önemli ve 2 ci konu cümle müslümanında Azeri kardeşlerimizinde rabbim yar ve yardımcıları olsun acizane duacıyız başkandan üç kişiye devlet nişanı verilmesini talep ediyorum bunlar Azerbeycan başbakanı Aliyev Kıbrıs başbakanı Ersin Tatar Libya başabakanı saraç birde milli savunma bakanımız Hulusi Akar allahım hepsininde devletimizinde reisimizinde yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Ebutalip Dursun 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd Rusya biz taraf değiliz dedi Azarbeycan Ermeni'nin tepesine binip Türk Sahaları ile Karabağ'ı Ermeni lerden kurtardı demektir
    Cevapla
  • AzeriGoycay 3 yıl önce Şikayet Et
    Qardaw olkeye tewekkurler Cenabi Haqq AzeriTurk dovletini hemiwe bir etsin qardawliq daimi ve qaimi olsun...Ordumuzdaki qardawlarada Cenabi Haqq guc quvvet versin icimizdeki satqinlar varsa eger Cenabi Haqq onlarin planini bowa cixarsin inweeAllah Amiin...Azerbaycan ucun butun qelbimle dua edirem.Zefer qazanaq Muzeffer olaq inweeAllah...
    Cevapla
  • Z.Z 3 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıra filistinde inşaallah orada da tatbikat yapacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü