Azerbaycan ordusu ilerlerken AB ve Rusya'dan peş peşe açıklamalar

Son Dakika Haberi: Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları tek tek kurtarırken Avrupa Birliği ve Rusya'dan peş peşe açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşerek iki ülkeye ateşkes çağrısında bulundu. Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova'da toplantıya çağırdı.

GİRİŞ 30.09.2020 19:11 GÜNCELLEME 30.09.2020 19:20
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aliyev ve Paşinyan ile telefon görüşmeleri yaptığını duyurdu.

Dağlık Karabağ'da gerginliğin tırmanmasından derin endişe duyduğunu belirten Michel, şiddet kullanılmasını kınadığını ve acilen ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Tek çözüm yolu müzakerelerdir." ifadesini kullanan Michel, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının çalışmalarını desteklediklerini ve sivillerin korunması gerektiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

RUSYA'DAN TOPLANTI ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları ile Moskova'da toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar devam ederken Rusya'dan kritik bir çağrı geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları ile Moskova'da üçlü bir zirve yapmaya hazır olduklarını belirterek iki ülkeye çağrıda bulundu. Bakan Lavrov, bölgedeki sorunun çözümü için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak üçlü zirve için toplantı zemini oluşturabileceklerini duyurdu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 135
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Deep concern . derin endişe duyuyor Monsieaur Michel Avr Bir. Başkanı.. Siviller korunmalı evet doğru ama insan sormadana da edemiyor işte . Hocalı da 613 Azerbaycanlı Türk sivil kadın çocuk katledilirken o derin endişeleriniz neredeydi ?
    Cevapla
  • leşker 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya zaten senin yüzünden bu olaylar çıkıyor azerbaycan senin kölen değil saldırırsan karşında türkiyeyi bulursun
    Cevapla
  • Sivaslı Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Azeri kardeşlerimizin yanındayız. Karabağ bir an önce kurtarılmalıdır, işi uzatmayın, sürüncemeye kalmasın. Bir hafta içerisinde tüm Karabağ kurtarılmalıdır. Dualarımız sizinle. Otuz senedir, müzakere istemeyenler, bugün konuşuyor.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Her Müslüman Türk ün iyi bilmesi gereken bir şey vardır o da "küfür tek millettir". Bu kafirler madem barış istiyorsa Azerbaycan Türklerinin toprağı olan Karabağımızı işgal eden kafir ermenilere 30 yıldan beri neden bunu söylemiyorlar. Osmanlı tokadı bağışıklık yapar bu mübarek tokadı Suriye de yiyen ayyaş rus ayısı tiryakisi oldu, Libya da da yedi uslanmadı, kıçı kaşındı Karabağda da istiyor. Biz de kaşınanı kaşırız Evvelallah. Faturasını da aç ermeniler öder.
    Cevapla
  • haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin tek çözümü işgal altındaki topraklardan ermenilerin çıkması, bunu da yapmazlar. yaparlarsa işgal tazminatı vs.vs ödeyeceklerini bilirler. bu yüzden orada gebermeleri müstehak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar