Paşinyan'ın küstahlığına Erdoğan'dan sert cevap! Trump, Putin ve Macron'dan ortak açıklama

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Ermenistan Başbakanı ve Cumhubaşkanı'ndan Türkiye'yi hedef alan açıklamalar gelirken, Erivan'ın saldırıları yüzünden hayatını kaybeden sivil sayısı da arttı. Öte yandan Trump, Putin ve Macron, Dağlık Karabağ konusuyla alakalı ortak bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.10.2020 17:32 GÜNCELLEME 01.10.2020 21:35
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'A SALDIRAN KIM KARDASHIAN'I PİŞMAN ETTİLER

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

AZERBAYCAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, temas hattındaki çatışmaları haberleştiren ‘Le Monde’ gazetesinin muhabirlerinin yaralanmasından dolayı Ermeni yetkilileri sorumlu tuttu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erivan’ın temas hattındaki çatışmaları haberleştiren yabancı gazetecilerin güvenliğini sağlama taahhüdünü yerine getirmediği ifade edildi.

Açıklamada, "Yabancı gazetecileri kendi amaçları için kullanan Ermeni yetkililer, bu kişilerin tehlikeli bölgede güvenliklerinin sağlanması ile ilgili taahhütlerini yerine getirmedi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Ermenistan yönetiminin, yabancı gazetecilerin aktif çatışmaların devam ettiği tehlikeli bölgeye gitmesini organize ederek hayatlarını tehlikeye attığı vurgulandı.

ERDOĞAN'DAN PAŞİNYAN'A YANIT

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paşinyan'ın "Türkiye müdahil olmasın" açıklamasına, "Biz ne yapacağımızı Paşinyan'a soracak değiliz. Biz bunun kararını kendimiz verdik" diye yanıt verdi.

TRUMP, PUTİN VE MACRON'DAN ORTAK AÇIKLAMA

- Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya, ABD ve Fransa'nın, Dağlık Karabağ bölgesindeki durumla ilgili ortak bir açıklamaya hazırlandığı duyurulmuştu. Minsk Grubu'nun başındaki ülkeler ABD, Fransa ve Rusya'nın liderleri, yapılan ortak açıklamada, "AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubu ülkelerini temsil eden Putin, Trump ve Macron, Dağlık Karabağ bölgesinde temas hattındaki şiddetin tırmanmasını kararlı şekilde kınıyor." ifadesine yer verildi. Tarafları, çatışmaları acilen durdurmaya çağırıyoruz. Ermenistan ve Azerbaycan yönetimini, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının desteğiyle herhangi bir şart koşmadan durumun çözümüne ilişkin müzakereleri yeniden başlatma konusunda sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz" denildi.

SURİYE REJİMİ'NDEN DAĞLIK KARABAĞ AÇIKLAMASI

- Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası etkisini artırma amacıyla Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmayı körüklediğini söyledi. Ankara'yı, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmanın ardındaki itici güç olmakla suçlayan Şaban, "Şimdi Dağlık Karabağ'da, Türkiye'nin gerçekten çatışmayı körüklediğini görebiliyoruz. Erdoğan’ın açıklaması ise Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu çatışmanın kışkırtılmasına destek verdiklerini gösteriyor" ifadelerini kullandı. (SPUTNIK)

AZERBAYCAN'DAN ERMENİSTAN'A ÜLTİMATOM

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan Ermenistan'a ültimatom: "1 Ekim sabahı Ermenistan Azerbaycan'daki Gorus bölgesine ateş açmıştır. Ermenistan'dan atılan füzeler Cebrail-Fuzuli bölgesinde cepheye isabet etmiştir. Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırısını derhal durdurmasını istiyoruz. Aksi takdirde misliyle karşılık verileceği konusunda uyarıyoruz"

PUTİN VE MACRON DAĞLIK KARABAĞ KRİZİNİ GÖRÜŞTÜ

- Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Macron telefonla Dağlık Karabağ'da tırmanan gerginliği görüşerek askeri eylemlerden duydukları endişeyi ifade etti. Putin ve Macron, tarafları en kısa zamanda tam bir ateşkes sağlanması ve gerginliğin giderilmesi çağrısında bulundu. Liderler, krizin siyasi ve diplomatik yolla çözümünden başka alternatifi olmadığını belirtti. İkili ayrıca Belarus'taki durumu ele aldı. Putin, egemen bir devletin içişlerine karışılması ve meşru bir yönetime dışarıdan baskı uygulanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Görüşme, Paris'in girişimiyle gerçekleşti. (SPUTNIK)

YALAN ÜRETMEYE DEVAM

- Ermenistan'ın "Azerbaycan helikopterini düşürdük" açıklaması, Bakü yönetiminden yapılan açıklama ile yalanlandı.

BU KADARINI KİMSE BEKLEMİYORDU! ALİYEV'E AKILALMAZ HAKSIZLIK

SARKİSTAN'DAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

- Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, "Uluslararası toplum Karabağ'daki savaşı durdurmak için müdahale etmezse, Kafkasya karmaşık bir sorun haline gelecektir. Çatışmalar durmazsa Kafkasya başka bir Suriye'ye dönüşebilir. Türkiye, savaş uçakları ve İHA'larla Azerbaycan tarafındaki çatışmaya müdahale ediyor" dedi.

PAŞİNYAN KAŞINIYOR

- Ortaya attıkları yalanları bir bir ortaya çıkan ancak yine de "çamur at izi kalsın" siyasetine devam eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, attığı yeni tweette, uluslararası toplumunun Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte hareket ettiğini, yabancı ülke teröristlerini Ermenistan'a karşı savaştırdıklarını gördüğünü iddia ederek, "Bu terörizm, ABD, İran, Rusya ve Fransa'yı eşit derecede tehdit ediyor" dedi.

ŞEHİT VE YARALI SAYISI ARTTI

- Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 16'ya, yaralı sayısı 55'e yükseldi.

 

AZERBAYCAN ORDUSU İLERLİYOR

- Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı karşı saldırıda Ermenistan ordusunun topçu bataryalarını imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun topçu bataryalarına yönelik düzenlediği saldırının havadan çekilen görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, çok sayıda topçu bataryasının vurularak imha edildiği, askerlerin ise kaçtığı görülüyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 214
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada,şunu düşünmek lazım.Ermenistan terör devletidir.haritadan silmeli.nahçivan ile azerbaycanı birleştirmeli.
    Cevapla
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan ve israil haritadan silinirse terör biter.
    Cevapla
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeninin bu sefer kuyruğuna iyi bastılar ulumaya anırmaya başladı
    Cevapla
  • Deli YUSUF 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşmanı bunlar bundan sonra savaşdan dönerse ezerler devam tüm ermeni yok olana kadar...
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    çok komik bunları söyleyebilecek bir ülkenin önce bunların kendi ülkesinde olmaması için halkıyla barışık yaşaması lazım ama Suriye ülkesinde yaşayan halklara saygı duymayı bırakın yok etmeye çabalıyor ama ülkemize akıl vermeye çabalıyor ne o konuşmak için fırsat mı bulduklarını zannediyorlar önce Suriye topraklarındaki barışı tesis etseler bu söylediklerini daha çok ciddiye alabilirdik ama şimdi komik geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil