AB Zirvesi başladı! Merkel dışında Macron, Kurz, Leyen ve Michel Türkiye'yi suçladı

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplandı. Zirvede Türkiye ile ilişkiler ve Belarus'taki gelişmelerin baş gündem maddeleri olması beklenirken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avusturya Başbakanı Kurz, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Yunanistan'a destek veren açıklamalar yaptı. Almanya Başbakanı Merkel ise daha uzlaşmacı sözler sarf etti.

AB Zirvesi başladı! Merkel dışında Macron, Kurz, Leyen ve Michel Türkiye'yi suçladı
AB Zirvesi başladı! Merkel dışında Macron, Kurz, Leyen ve Michel Türkiye'yi suçladı
GİRİŞ 01.10.2020 17:32 GÜNCELLEME 02.10.2020 08:27
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Liderleri, başta Doğu Akdeniz'deki durum ve Türkiye ile ilişkiler ile Belarus konusu olmak üzere çeşitli gündem maddelerini ele almak için bugün ve yarın Brüksel'de bir araya geliyor.

 

LİDERLERDEN PEŞ PEŞE TÜRKİYE AÇIKLAMALARI

Brüksel'de zirveyle ilgili bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim konusunda AB üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs'la dayanışma içinde olmalı" ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ için de açıklama yapan Macron, Türkiye'nin cepheye yabancı terörist grupları taşıdığı yalanını ortaya atacak kadar alçaldı.

 

Doğu Akdeniz konusunda konuşan bir diğer lider olan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ise, "Avrupa Birliği, Türkiye'ye içerisinde yaptırımların da olduğu net bir yanıt vermeli" şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama çalışmalarının önemli bir konu olarak ele alınacağını ifade etti. Merkel, "Gerilimi azaltmak için barışçıl bir yol bulma konusunda kararlıyız. Türkiye ile ilişkilerimiz doğal olarak son derece karmaşık ancak tüm bu zorluğa rağmen yapıcı ilişkiler kurmak AB'nin çıkarına" diye konuştu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, Türkiye ile yaşanan gerilimde Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile tam dayanışma vurgusu yapacaklarını, ancak AB'nin Ankara ile olan gerilimin yatışmasını ve yapıcı bir ilişki kurulmasını istediğini söyledi. Türkiye ile ilişkilerinde AB için iki seçenek olduğunu belirten Von der Leyen, "Ya gerilim yükselecek, ki bunu istemiyoruz, ya da yatışacak ve yapıcı bir ilişkiye doğru ilerleyeceğiz. İstediğimiz bu" dedi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin Doğu Akdeniz'de daha fazla istikrar istediğini söyledi. Michel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Daha fazla istikrar istiyoruz. Daha fazla öngörülebilirlik istiyoruz. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın egemenlik haklarını savunmak ve korumak için tamamen dayanışma içindeyiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 137
  • a.a 3 yıl önce Şikayet Et
    ahkam kesen avrupa çok yakında türkiye kapısında tek sıra olacaklar. ama türk halkı riyakarları asla unutmaz.
    Cevapla
  • bilge 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın Kuranın turanın orduları geliyor
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklarda yem ariyan Tavuklariniz (Yunanistan ve güney kibrisi) önce kafeslerine soksan iyi olacak onlar çalmayi ögrenmisler. İyi bir ders vermemissiniz. Şimdi ermenistana kardeşlerimiz iyi bir ders veriyor. Bir daha dönüp başkalarının arazisine girmesinler diye. Sopayla kovalıyor.
    Cevapla
  • Avrupali 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransanin gücü anacak Afrikada ayaginda ayakkabisi olmayan fukara milletlere yeter, mahalle kabadayisini gözünüzde fazla büyütmeyin.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür olan biteni iyi okuyan ve farkında olan bir hükümet var başımızda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı