Esad harekete geçiyor! Suçu Türkiye'nin üstüne atacak

Suriye'de yıllardır katliam yapan Esad rejimi yeni bir kimyasal saldırının peşinde. Türkiye Gazetesinin askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Esad rejimi saldırının kılıfını da hazırladı.

Esad harekete geçiyor! Suçu Türkiye'nin üstüne atacak
Esad harekete geçiyor! Suçu Türkiye'nin üstüne atacak
GİRİŞ 10.10.2020 07:21 GÜNCELLEME 10.10.2020 07:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Esad rejiminin, İdlib’in güneyinde yeni bir kimyasal saldırı hazırlığı yaptığı öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; rejim askerleri gece karanlıktan da istifade ederek bölgeye bidonlarla zehirli gaz taşıdı.

 

"SUÇU ANKARA'NIN ÜSTÜNE ATACAK" İDDİASI

Üst düzey bir askeri yetkili Esad rejiminin; İdlib'in güney kesiminde kimyasal silahlar kullanarak provokasyon hazırlığında olduğunu, suçu da muhalif gruplara ve Türkiye'ye atmayı planlandığını belirtti. Aynı yetkili Esad'ın, "Kimyasal silah saldırısının Türkiye'den uzmanların desteğiyle muhalif gruplarca yapılacağını, suçun da Suriye rejimine atılacağı" yalanını yayarak saldırıya zemin hazırladığını söyledi.

 

217 KİMYASAL SALDIRI

Esad rejimi, iç savaşın başlamasından bugüne 217 defa kimyasal silah saldırısında bulundu. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünce, Suriye yönetiminin bütün kimyasal silahlarını imha ettiği iddia edilmesine rağmen; ilk saldırısını 2012'de Humus'a gerçekleştiren Esad rejimi, en son saldırısını ise Lazkiye'ye bağlı Kebine köyüne düzenlemişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 23
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    En son konusacak kisi sensin, katil seni.
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Esed bir selam çaksın chp ye onlar o işi halleder.
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    onu yapamaz kendi sonunu hazirlar belki yirmi yil ønce bu nr tutar idi de du an dunya neyin ne oldugu sn icin de biliyor
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşar Esad ve Mahir Esad. Mahir Esad sahada en zalim adam katliamcı. Başar ve ailesi tutsak formalite siyasi yönetici. Sonuç? Amerika İsrail işgali altındalar. Elbet Mehdi as ve Isa as gelecek Islam ve Müslüman beldeler işgallerden kurtulacak inşaAllah
    Cevapla
  • DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    muhalifler bu adam neden hala komuşuyor susturun bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim