KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası, Rumlar Maraş'ın açılmasını protesto etme bahanesiyle Derinya Sınır Kapısı'nda olay çıkardı ve zorla sınırı geçmeye çalıştı.

Yaklaşık 200 kişilik fanatik Rum gösterici Maraş'ın açılmasını protesto etmek bahanesiyle Derinya sınır kapısını geçmeye çalıştı. Meşaleler yakıp Türkler aleyhine sloganlar attılar.

BÖLGEDE YANGIN ÇIKTI!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) Derinya Sınır Kapısı’nda toplanan Rumlar, havai fişekli eylem düzenledi. Eylemciler, yaktıkları hava fişekleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafına atmaya çalıştı. Göstericilerin attıkları havai fişeklerin Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki otluk alana düşmesi sonucu yangın çıktı. Bölgedeki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Polis tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, “Bu akşam saat 19.40 sıralarında, Derinya Bölgesi'nde Rum barikatı yakınlarında toplanan yaklaşık 100 kadar Rum eylemci, taşkınlık yaptıktan sonra havai fişek atarak, eylemlerine devam etmişlerdir. Atılan havai fişeklerden iki tanesinin ara bölgeye düşmesi sonucu ara bölgedeki arazide yangın meydana geldi. Yangın ara bölgede halen devam ediyor. KKTC Derinya Kara Geçiş kapısında gerekli güvenlik önlemleri alışmıştır” denildi.

Yorumlar 83 Yorum Var
  • H,B,Ç. 12.10.2020 16:23
    sınırı geçecek babayiğit son kez bidaha düşünmeli. atalarının kıçındaki mermi izlerini hatırlayarak
  • Burak 12.10.2020 15:40
    Cok iyi olmuş seçimler de kime oy vereceklerini bir kez daha düşünürler.Ne mutlu Türküm diyene
  • Atom karınca 12.10.2020 13:49
    Bakın bakayım iyice Akıncı oradadır bence onlarla gelmiştir sınıra Rumları destekleyen bütün Kıbrıslılar da görsün yazıklar olsun bir daha asılıp kesildiğiniz zaman ne yapacaksınız bakalım insan özüne ihanet eder mi Rumlar sizi hiç bir zaman kabul etmeyecek siz ne kadar Rumlaşırsanız Rumlaşın
  • Gezgin 12.10.2020 12:25
    Kurşunlayın kefereleri
  • millitakim- 12.10.2020 12:18
    eceli gelen köpek sürüsü havlamis cokta tinnn
Daha fazla yorum görüntüle