Türkiye'nin yanı başına 2 bin 500 asker konuşlanacak!

Amerika Birleşik Devletleri ile Bulgaristan askeri işbirliği konusunda anlaşma sağladı. Yapılan anlaşmaya göre ABD, Bulgaristan'a 2 bin 500 asker konuşlandıracak.

Türkiye'nin yanı başına 2 bin 500 asker konuşlanacak!
Türkiye'nin yanı başına 2 bin 500 asker konuşlanacak!
GİRİŞ 13.10.2020 19:39 GÜNCELLEME 13.10.2020 19:39
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'ın Washington'a yaptığı üst düzey ziyarette ABD ile imzalanan belgenin içeriği ortaya çıktı. Buna göre, ABD Bulgaristan'da 2 bin 500 daimi askeri personel bulunduracak.

Bulgaristan ile ABD savunma bakanlıkları arasında imzalanan 10 yıllık Karşılıklı İşbirliği Yol Haritası'nda, Bulgaristan’da daimi olarak konuşlandırılabilecek Amerikan askeri personel sayısı 2 bin 500 olarak belirlendi.

AA'da yer alan habere göre, Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Amiral Emil Eftimov, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov’un geçen hafta yaptığı Washington ziyareti sırasında ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile imzaladığı belgenin içeriği konusunda basını bilgilendirdi.

Eftimov, ABD’nin Bulgaristan’da sürekli olarak bulundurabileceği askeri personel sayısının 2 bin 500 olacağını açıkladı. Ülkedeki Amerikan askerlerin sayısında artış öngörülmediğine işaret eden Eftimov, bu askerlerin ABD'nin Bulgaristan’da kullandığı 4 askeri üste konuşlandırılacağını söyledi. Ülkede görev yapacak askerlerin sayısı, dönüşümleri sırasında 3 aylık sınırlı sürede 5 bine kadar yükselebilecek.

Amiral Eftimov, Bulgaristan Ulusal Televizyonuna (BNT) açıklamasında, "Novo Selo" kara kuvvetleri poligonu, "Bezmer" ve "Graf İgnatievo" hava üsleri ile "Aytos" askeri lojistik merkezinde görev yapacak Amerikan birliklerinin dönüşüm döngülerinin sıklaştırılmasının da öngörüldüğünü ifade etti.

ABD-Bulgaristan Askeri İşbirliği Yol Haritasına göre, Amerika, Bulgar ordusunun modernizasyon programına 16 milyon 400 bin dolarlık maddi destek verecek.

YORUMLAR 58
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    her yere musallat olma amerika dostun şeytan yeterince musallat oluyor sen uzak ol yeter
    Cevapla
  • karadut 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabutlarını da beraber getirsinler. Ey vahşi Amerika Osmanlı tokadını yemeye hazır ol!
    Cevapla
  • SALİH SAHİL 3 yıl önce Şikayet Et
    o neya biz 5bin kişi ile Fenerbahçe maçına gidiyoruz. konuşlandırısın bakalım.
    Cevapla
  • Mine 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan da 800 bin civarı Türk, 1.5 milyon civarı türkçe konuşan insan var. Her Türk ün asker doğduğunu düşünecek olursak bizim Bulgaristan daki askeri varlığımız Amerikadan 797500 fazla.
    Cevapla
  • yalnız kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ABd askeri sankı yokmu adamlar her yeri sarmış
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkiyen degil rusyanin sorunu..Rusya dü$ünsün biz degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini