Küba’da yeniden açılan Wushu okulu büyük ilgi görüyor

Çin Mahallesi’ndeki Küba Wushu ve Qigong Okulu Kovid-19 salgını nedeniyle yedi ay kapalı kaldıktan sonra kısa süre önce yeniden açıldı. Karantina kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından okula dönen 70 öğrenci, ilk ders gününde yeni kurallara uygun olarak maske taktı ve aralarında iki metre mesafe bıraktı.

Küba’da yeniden açılan Wushu okulu büyük ilgi görüyor
Küba’da yeniden açılan Wushu okulu büyük ilgi görüyor
GİRİŞ 16.10.2020 16:26 GÜNCELLEME 16.10.2020 16:26

Okulun müdürü Roberto Vargas Lee, Çin dövüş sanatlarının Kübalıların pandeminin sağlık riskleri ve toplumsal stresleriyle başa çıkmalarına yardımcı olduğuna inanıyor.

Vargas, "İnsanlara, doğayla uyum içinde kalırken bağışıklık sistemlerini korumalarında, temiz hava soluyup günlük sorunlarını unutmalarında yardımcı oluyoruz" diyor ve "Çin dövüş sanatları her zamankinden daha gerekli" diye ekliyor.

Diyabetin neden olduğu bacak ağrısıyla başa çıkabilmek için Çin dövüş sanatları egzersizlerine katılmaya başlayan Albelaes da aynı görüşte.

Xinhua'ya konuşan seksenlik Albelaes, "Esnekliğim artarken kardiyovasküler sağlığım iyileşti. Şimdi daha mutlu bir insanım. Çok daha fazla beden gücüne ve zor koşullarla yüzleşmek için yeni bir yaşam felsefesine sahibim" diyor.

Genç nesiller de Wushu ve Qigong egzersizlerinin faydasını görüyor.

Kolundaki bir sakatlanma nedeniyle tedavi görmeye devam eden 14 yaşındaki Mathew Labrada, okulun yeniden açılmasını sabırsızlıkla bekliyordu.Labrada, okulun bahçesine dikilen bambu ağaçlarının gölgesinde dinlenirken, "Çin dövüş sanatları formda kalmama, akıl sağlığımı geliştirmeme ve daha disiplinli olmama yardımcı oluyor" diyor.

Karantina kısıtlamalarının uygulandığı dönemde spor salonları ve spor merkezleri büyük ölçüde kapalı kaldığı için çok sayıda Kübalı, Çin dövüş sanatlarına yöneldi. Artan ilginin sonucu olarak Küba televizyonu 1995'te açılan okuldaki öğrencilerin egzersiz görüntüleri eşliğinde dersler yayınlanmaya başladı.

Ayrıca, yaklaşık 120 eğitmenden oluşan bir grup, Havana'nın 15 ilçesinde dövüş sanatları hakkında dersler verdi.

Bunların arasında, halen okulda okuyan ve aynı zamanda şehrin eski mahallesindeki bir meydanda dersler veren 76 yaşındaki Mercedes Chapotin de var.

Chapotin, "Öğrendiklerimizi mahallelerde yaşayan birçok insana aktarıyoruz. Çin dövüş sanatları bir hazinedir." diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!