İsrail askerlerinden Filistinli çiftçilere alçak hareket!

İşgalci İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Burka beldesindeki zeytinlikleri kapalı ilan ederek, Filistinlilerin zeytinlerini toplamalarını engelledi.

GİRİŞ 18.10.2020 01:44 GÜNCELLEME 18.10.2020 01:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın doğusundaki Burka beldesinde, zeytinlik alanları kapalı bölge ilan ederek, Filistinli çiftçilerin buraya ulaşmasını engellediği belirtildi. İsrail askerleri ile Filistinli çiftçiler ve aktivistler arasında arbede yaşandığını aktaran görgü tanıkları, askerlerin grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile plastik mermi kullandığını kaydetti.

Görgü tanıkları öte yandan Yahudi yerleşimcilerin de İsrail askerlerinin korumasında Filistinlilere saldırdığını ifade etti. Filistinli aktivistler daha önce, Burka beldesindeki zeytinlerin toplanması için çiftçilere destek çağrısı yapmıştı. Yahudi yerleşimciler de 12 ve 13 Ekim’de Burka’da zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırı düzenlemiş, 7 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. İşgal altındaki Filistin toprakları üzerinde ikamet eden Yahudi yerleşimciler, sık sık Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarını kesiyor veya ateşe veriyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • İhtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şu yok artık vurmalıyız onları!.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey büyük ALLAH 'ım biz SANA layık kulların olamasak ta, Resulünün kabul ettiği Ümmeti olarak bizleri SEN in ve Resulünün düşmanlarından koru. Amin.
    Cevapla
  • Aynur 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardesim Amin
    Cevapla
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    Inşaallah o işgal ettiğiniz yerler mezarınız olur
    Cevapla
  • Aynur 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah kardesim Amin
    Cevapla
  • Yeniçeri 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıya isyanın, ilahi adalet neticesindeki tecellisi .
    Cevapla
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bari biraz araştırma yap .Herkesi bir kefeye koyma.Kaç kisi ihsnet etti araplardan Osmanlıya??? Türkiyede şuan onlardan daha fazla hain var gezicisi,kaz dağcısı,ttb si mimarlar odası ve daha neleri.Hepside türk geçiniyor!!!!
    Cevapla
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalim İsrail işte siz busunuz gasp ettiğiniz topraklarda bile zavallı Filistinli çiftçilere bile mahsullerini toplamak için masada etmeyecek kadar zalim kavimin mensupları olduğunu gösteriyorsunuz yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı