Türkiye’nin S-400 testi Yunanistan’ı korkuttu

Türkiye’nin Sinop Atış Alanı’nda S-400’leri başarıyla test etmesinin ardından, Yunanistan harekete geçti. Yunan basını, Yunanistan’ın S-300 hava savunma sistemi ile 7 yıl aradan sonra ikinci deneme atışını yapmaya hazırlandığını yazdı.

Türkiye’nin S-400 testi Yunanistan’ı korkuttu
Türkiye’nin S-400 testi Yunanistan’ı korkuttu
GİRİŞ 19.10.2020 09:58 GÜNCELLEME 19.10.2020 10:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin denemelerine başlaması, Yunanistan'ı panikletti. Başarıyla giden test denemesi Yunanistan’da endişeye neden olurken, Yunan basını Atina yönetiminin Yunanistan’ın S-300 hava savunma sistemi ile deneme atışları yapmaya hazırlandığını yazdı.

 

 

7 YIL ARADAN SONRA TEST EDİLECEK

Yunan basınında çıkan haberlere göre, tam yedi yıl aradan sonra Kasım ayı başlarında ikinci deneme atışı için S-300’lerin yeniden ateşleneceği belirtiliyor. Öte yandan, Yunanistan’ın S-300 hava savunma sistemi ile ilk atışı 13 Aralık 2013’te Girit adasının Hanya’da bulunan NATO’nun atış sahasında yapılmıştı.

 

 

S-300 TESTİ ABD RUSYA ZİYARETLERİYLE ÇAKIŞIYOR

S-300’ün ikinci atışı için hazırlıklar, ABD ve Rusya Dışişleri Bakanlarının Yunanistan’a peş peşe ziyaretleri, Amerikan Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Selanik ve Girit SUDA’yı ziyareti ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un 26 Ekim tarihinde Atina ziyaretiyle çakışıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan sizi öbüs yağmuruna tutup iha vuruşlarıyla kavurup- f-16larla dümdüz ederiz sonra tank birliklerimizle kalanı süpürürüz akıllı ol Türkiyenin haklı davalarına karısma
    Cevapla
  • Sezgin Tabak 3 yıl önce Şikayet Et
    Denesinler'ki para harcayarak iflasa sürüklensinler.
    Cevapla
  • Haçlı Köpekleri 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan denen eşkıya yıllar önce S-300 almış kimseden çıt yok. Sahtekar haçlılar.
    Cevapla
  • göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    siha tek atış bum,hayırlı işler yunan ha ha ha
    Cevapla
  • Taner 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan sen daha rüyaları görmeye devam et.Gün geldiğinde rüyadan uyanırsınız ama o zaman ,ne devlet kalmış ne Yunanistan diye bir ülke. Yirmi sene önçe olsaydı bu olaylar . Türkiye düşmanları hiç düşünmeden saldırırdı,ama ne yazıkki .Türkiyeye karşi bir savaş açmak ,önce üç kere düşünmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri