Yunan donanmasını alarma geçti! Askeri seçenek masada

Türkiye'nin Oruç Reis gemisini yeniden Akdeniz'e göndermesi, Yunan donanmasını alarma geçirdi. Yunan Ekathimerini gazetesi, askeri planların masaya yatırıldığını yazdı. Provokasyon peşinde olan Yunanistan'ın Oruç Reis'le birlikte Yavuz'u da takibe aldığı belirtiliyor. Gazete, Atina'nın İsrail, Mısır ve BAE ile işbirliğini güçlendirme kararlılığını da vurguladı.

Yunan donanmasını alarma geçti! Askeri seçenek masada
Yunan donanmasını alarma geçti! Askeri seçenek masada
GİRİŞ 20.10.2020 06:22 GÜNCELLEME 20.10.2020 06:22
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Oruç Reis araştırma gemisini Akdeniz'de Türkiye'nin kıta sahanlığında görevine yeniden başlaması Yunanistan'ın dengesini bozdu. Yunan Kathimerini gazetesinin özel haberine göre; Ankara ve Atina arasında Doğu Akdeniz ve Ege'de çıkan gerilimle ilgili olarak donanmanın her türlü savaş senaryosunu gözden geçirdiğini ancak olası bir çatışma halinde ilk müdahalenin Türkiye'den gelmesini bekleyeceğini yazdı. Gazetenin internet sitesinde İngilizce yayımlanan bir haber yorumda, Yunan ordusunun, "Türkiye'nin olası tahriklerine karşı" üst seviyede alarmda kalmayı sürdürdüğü belirtilerek, Yunan donanmasına, Türkiye'nin ilk adımı atması halinde yanıt vermesi için onay verildiği aktarıldı.

ASKERİ GERGİNLİK ARAYIŞI

Yunanistan'ın bölgede hem diplomatik hem de askeri açıdan uzun bir krize karşı hazırlıklarını sürdürdüğü ifade edilen yazıda, Yunan ordusunun önce Ege Denizi'nde Türkiye ile olası askeri kriz ve çatışma hali için planlarını yaparken şu anda Doğu Akdeniz için farklı askeri strateji ve planların masaya yatırdığını yazdı.

YAVUZ'U DA İZLİYORLAR

Kathimerini, Yunan donanmasının özellikle, Oruç Reis araştırma gemisini Doğu Akdeniz'de durdurmak ve engellemek için askeri stratejilere odaklandığını bildirdi. Kathimerini, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin, Oruç Reis araştırma gemisinin bölgede enerji kaynağı bulması halinde, Türkiye'nin bölgeye Yavuz sondaj gemisi göndermesi ihtimaliyle krizin derinleşme ihtimaline karşı ayrıca hazırlıklarını sürdürdüğü yazdı.

İSRAİL, MISIR VE BAE'YLE İTTİFAK

Yunanistan'ın diploması alanında izleyeceği politikalara da yer veren Kathimerini, AB dönem başkanı Almanya'dan daha fazla inisiyatif bekleyen ve Brüksel'in Ankara'ya yaptırım uygulaması için bastıran Atina'nın bölgede Türkiye'ye karşı İsrail, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediğini duyurdu.

YORUMLAR 37
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir savaş çıksa da adalarımızı geri alabilsek, başka türlü verecekleri yok
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    REİS topunuz gelin demişti zaten
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    gemilerimize yapılıcak ani bi saldırı karşsında direkt atina ve hükümetinin binası direkt bonbalanmalı ve ani bi hareketle önce adalar sonra yunanistanın tüm stratejik noktaları vurulmalıdır
    Cevapla
  • eski yeni 3 yıl önce Şikayet Et
    CAKALLARbir araya gelsede kurt bazen tek başına olsada çakalları alt eder ama kurtlar bir araya gelse cakallar kurtlar sofrasında çakallar yem olur
    Cevapla
  • patron 3 yıl önce Şikayet Et
    ara verin tekrar navtex ilan edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü