Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgalindeki Gubadlı'yı iki taraftan çevirdi!

Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerinin işgali altındaki Gubadlı istikametindeki birlikleri top atışıyla imha etti. Bölgeyi iki taraftan çeviren Azerbaycan ordusu, Gubadlı kentini kısa bir süre içerisinde kontrol altına alabilir.

GİRİŞ 20.10.2020 21:36 GÜNCELLEME 20.10.2020 22:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor. Operasyon kapsamında çok sayıda bölge işgalden kurtarılırken, Ermenistan ordusu da ağır kayıplar verdi.

ERMENİSTAN BİRLİKLERİ İMHA EDİLDİ

Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerinin işgali altındaki Gubadlı istikametindeki birlikleri top atışıyla imha etti. Görüntüler, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

GUBADLI'NIN KONTROL ALTINA ALINMASI AN MESELESİ

Saldırının yapıldığı bölgelerden Gubadlı'ya yürüme mesafesinin 1-2 saat olduğu belirtilirken, bölgenin her an Azerbaycan ordusunun kontrolüne girebileceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı. Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top ve füzelerle saldırısını sürdürmüştü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

Ermenistan ordusu, 17 Ekim'de 2'nci defa Gence kentine füze ile saldırı düzenlemiş, bunun sonucunda 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.İki ülke arasında, 18 Ekim'de ikinci kez geçici insani ateşkese kararı alınmış, ancak Ermenistan ateşkesi ihlal ederek yeniden sivilleri hedef almıştı.

YORUMLAR 19
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok hızlı almayın eze eze alın ki saldırmaya asker ve silah bulamasın. Ermeni topraklarına kaçarlarsa kurtulurlar. Oradaki zalimler illa ki bir Azerbaycan vatandaşının kanını dökmüştür. Kaçmasınlar. Çökünce zaten terkedecekler. ordusunun %30 u bitmiş zaten %60 ını harcamak iyi olur.
    Cevapla
  • eko 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollandada Azeri kardeslerime selam, Siniri turkiye sinirini dayandırmak ne Guzel olur
    Cevapla
  • Eldar 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrizden salam. Tanriya biz şukur zengilan alindi yarinda kubadli alinar inşallah
    Cevapla
  • Numan tuncer 3 yıl önce Şikayet Et
    Iran ermeni kapısını sıkı tutun yardım geçmesin
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Tanrı deme Allah de
    Cevapla
  • ben o 3 yıl önce Şikayet Et
    insallah israilede sira gelir eziyet biterinsallah
    Cevapla
  • Murat DÜZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan işgal edilen topraklarını sonuna kadar almalı. Hiçbir şekilde taviz vermemeli. Biz sizinleyiz can, gardaş Azerbaycan. Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası