Fransa'da ayakta! 54 bölgede sokağa çıkma yasağı!

Kovid-19 vakalarının hızla arttığı Fransa'da, cumartesi itibarıyla gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak bölge sayısı 54'e yükseltildi.

Fransa'da ayakta! 54 bölgede sokağa çıkma yasağı!
Fransa'da ayakta! 54 bölgede sokağa çıkma yasağı!
GİRİŞ 22.10.2020 18:31 GÜNCELLEME 27.10.2020 22:07
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının hızla arttığı Fransa'da, 24 Ekim itibarıyla gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak bölge sayısı 54'e çıkarıldı. 

 

 

Başbakan Jean Castex, düzenlendiği basın toplantısında, ülkede salgının mevcut durumunun ciddi olduğunu belirtti. 

Ülkede geçen hafta sağlık alanında olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini anımsatan Castex, ülkede 24 Ekim Cumartesi günü itibarıyla 38 yeni bölgede 6 hafta süreliğine 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, böylece söz konusu yasağın uygulanacağı bölge sayısının 54'e yükseldiğini bildirdi. 

 

 

Başbakan Castex, 66 milyon nüfuslu ülkede bu uygulamanın 46 milyon kişiyi kapsadığı bilgisini de paylaştı. 

Fransız Polinezyası'nda da aynı saatlerde sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade eden Castex, Kovid-19 tedbirlerinin gelecek hafta tekrar değerlendirileceğini, gerek görülmesi halinde önlemlerin sıkılaştırılacağını belirtti. 

YORUMLAR 66
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Gidici Makron sen kendi ülkenle uğraş.. Bak milletin kırılıyor.
    Cevapla
  • Momedo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ab ekonomisi neden cokmuyor bu kadar kriz içinde olmalarına rağmen, para değerleri neden ekşi yönde değişmiyor üstelik yükseliyor. Bizim para değer politikamızı Gözden geçirip değişmemiş lazım, ab ve ABD den bağımsız 1yol izlemeliyiz. Onlarla beraber yürüdükçe onlara kazandırıyor biz kaybediyoruz.
    Cevapla
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin bağımsız yolda olacak, hepsi yavaş yavaş. Sonuçta Türkiye sürekli yükselişte ve güçleniyor, Avrupada bu durum tam tersi işliyor. Dolayısıyla ne eski Avrupa var nede eski Türkiye.
    Cevapla
  • evladiosmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ayol bundan farklı bir gelişme zaten olamazdı. bu ülkelerin BİREYCİ düçünce, davranış ve değerlere sistemine sahiplerdir. bireyci haklar daima ön planda dır. her akşam bu ülkelerin tv yayınlarını takip etmekteyim. maske kullanımına karşı direnmeleri hat safada bıreysel hakları adına vesaire vesa............
    Cevapla
  • Teyo Emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayol çok haklısın şekerim
    Cevapla
  • Ilhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransada gittikce saglik sistemi cokuyor insanin fazla degeri kalmadi. Bugun ogluma grip asisi almaya gittim ezanede asi kalmamis ve asinin birdaha gelip gelmiyecegi belli deyil fransada.
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yozgat eski Yozgat değil. Bugün gripin almaya gittim eczaneye, yok dediler, aspirin verdiler en pahalısından. Sağlık sistemi çökmüş.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da eski Almanya değil. Tüm kurumları baskıcı ve eziyetle iş görüyorlar, ama medyası tekel ellerde ve bunları dışarı fazla göstermiyorlar. Dolayısıyla Almanyanın geleceği şüpheli, çünkü artık insanları buğün olmayan eski Almanyanın hayali ile yaşıyorlar.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    macron islama karsi hammleler yaptikca ülkesi batiyor. macron sende biteceksin yakin zamanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...