Trump'tan açıklama! Azerbaycan ele geçirdi: Ermenistan'ı felç edecek

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

GİRİŞ 24.10.2020 12:55 GÜNCELLEME 24.10.2020 12:55
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Sürenin dolmasının ardından ikinci defa insani ateşkes ilan edildi. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

YİNE SİVİLLERİ VURDULAR

- Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Goranboy ve Terter illerine top ve füzelerle saldırı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, Terter ilinin Kebirli köyünde bir eve füze isabet etmesi sonucu Orhan İsmayılzade'nin (16) yaşamını yitirdiği bildirildi. Goranboy ilinin Tapkarakoyunlu köyünde de top mermilerinin isabet etmesi sonucu 2 evin zarar gördüğü kaydedildi. Ermenistan'ın 17 Ekim'de Gence'ye düzenlediği füze saldırısında enkaz altından sağ kurtarılan 13 yaşındaki Artur Mayakov'un da tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği belirtildi.

KAMİKAZE DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bu sabah saatlerinde Cebrail ili yönünde bir dronenin teknik araçlarla yere indirildiği belirtildi. Bakanlığın paylaştığı fotolarda, droneye monte edilmiş el yapımı patlayıcı görülüyor.

OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR, İLETİŞİM ARAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonların gece boyunca Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Hadrut ve Gubadlı yönlerinde değişen yoğunlukta sürdüğü belirtildi. Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açan Ermenistan güçlerine karşı açılan ateşle Hocavend, Fuzuli ve Gubadlı istikametlerinde ciddi zaiyat verdirildiği ifade edildi. Ermenistan ordusunun silah, mühimmat ve yakıt depolarının imha edildiği, Ermenistan güçlerinin bazı yönlerde geri çekildiği kaydedildi. Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerinin birkaç destek noktasını imha ettiği, önemli iletişim hatlarını kontrol altına aldığı ve önemli tepeleri işgalden kurtardığı bildirildi. Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu belirtildi.

ABD'DEN AÇIKLAMALAR

- ABD Başkanı Donald Trump, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaları yakından izlediklerini belirterek "Bu konuda konuşuyoruz. Ermenistan ile çalışıyoruz. Ermenistan ile çok iyi ilişkilerimiz var. Onlar çok iyi insanlar. Ne olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki görüşmelere arabuluculuk ettiğini söyleyen Trump, Azerbaycan ya da Ermenistan liderleri ile görüşüp görüşmediğini söylemeyi reddetti. Trump, "Ne olacağını göreceğiz. Çok iyi yol katedildi. Bu ülkede Ermenistan'dan gelip yaşayan birçok insan var. Çok iyi insanlar. Biz onlara yardım edeceğiz" diye konuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Trump'ın Karabağ görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği yönündeki ifadesiyle ilgili, "Biz henüz bilmiyoruz" dedi.

- ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarıyla şiddetin durması için görüşme yaptığını belirterek, iki ülkenin de ateşkese uyması ve asli görüşmelere bir an önce dönmesi gerektiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • hazal 3 yıl önce Şikayet Et
    drone azeri bölgesine geçiş için test ediliyor.
    Cevapla
  • İbraam 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol yok niye yardım edek yardım ettiyindenmi başlarından savuşturuyorlar.ypg yardım dediler ne karşılığı petrol kuyularına bekciliyini yapsınlar diye.. TIR TIR silah verdiler niye kendilerini korusunlardiyemi.hayır ilerde işleri bittiyinde bunları birlerine katletsinler diye.. Tıpkı kırmızı başlıklı kız masalı gibi..
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump ermeniler konusunda samimi değil sadece oy uğruna ermenileri hoş tutuyor
    Cevapla
  • Turgay 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere acımasına gerek yok! Topraklarına çekilseler acınacak duruma düşmezler.
    Cevapla
  • MsK 3 yıl önce Şikayet Et
    Trumpı kazandiracaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı