Rusya'dan Biden iddialarına ret

ABD Başkanı Trump'ın, rakibi Biden'ın ailesiyle ilgili iddialar seçim günü yaklaştıkça dozunu artırdı. Rusya lideri Putin, Biden ailesinin Rusya ve Ukrayna'da yaptığı işlerle ilgili bir suç görmediğini söyledi

Rusya'dan Biden iddialarına ret
Rusya'dan Biden iddialarına ret
GİRİŞ 26.10.2020 10:21 GÜNCELLEME 26.10.2020 10:21

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın geçmişte Ukrayna ya da Rusya’da yaptığı işlerle ilgili bir suç görmediğini söyledi.

Putin Trump’ın yorumlarıyla ilgili sorulara yanıt verirken bu açıklamayı yaptı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Anketlerde Biden’ın gerisinde olan Trump, Biden ve oğluyla ilgili suçlamalar yöneltiyor.

Putin, ülkesinin Amerika’da 3 Kasım’da seçilecek başkanla çalışacağını belirtti, bununla birlikte “sert” olduğunu belirttiği Biden’ın Rusya açıklamalarına dikkat çekti.

Putin’in Pazar günü televizyondan yayınlanan konuşmasında Trump’a yönelik daha az dostça olduğu yorumları yapılıyor.

Hunter Biden’ın Ukrayna’da geçmişte bir şirketi olduğunu ya da hala olabileceğini kaydeden Putin, “Bu bizi ilgilendirmez. Bu Amerikalılar’ı ve Ukraynalılar’ı ilgilendirir” dedi.

PUTİN REDDETTİ

Putin, Hunter Biden’ın elde ettiği gelirle ilgili suç unsuru görmediğini, en azından bu konuyla ilgili kendilerinin bir bilgisi olmadığını belirtti.

Putin, Trump’ın eski Moskova belediye başkanının eşinin Hunter Biden’a ödeme yapmasıyla ilgili iddialarına da karşı çıktı ve Hunter Biden’la söz konusu kişi arasındaki ticari ilişkiyle ilgili bir şey bilmediğini söyledi.

ABD SEÇİMLERİNDE BAĞLANTI İDDİASI

Trump, Putin’in Moskova eski belediye başkanıyla bağlantılarını da gündeme getirmişti.

Joe Biden oğluyla ilgili iddiaların gerçek olmadığını kaydediyor.

Amerika’da istihbarat örgütleri Rusya’nın 2016 seçimlerine Trump’a destek amacıyla müdahale etmeye çalıştığı sonucuna varmıştı.

Rusya suçlamayı reddetse de istihbarat örgütleri Rusya’nın 2020 seçimlerine yine müdahale etmeye çalıştığını belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor