13 bin ayı şehre indi!

Japonya'da yerleşim bölgelerine inen ayılar insanlara saldırıyor. Saldırı olaylarının artışa geçmesi sonucu hükumet yetkilileri acil durum toplantısı düzenledi. Toplantıda yerleşim bölgelerinde görülen ayı sayısının Nisan-Eylül ayında 13 bin 670 olarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi.

13 bin ayı şehre indi!
13 bin ayı şehre indi!
GİRİŞ 26.10.2020 19:42 GÜNCELLEME 26.10.2020 19:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Japonya'da yerleşim bölgelerine inen ayılar büyük paniğe neden oluyor. Son aylarda birçok kişiyi yaralayan ayıların sayısının 5 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından hükumet yetkilileri acil durum toplantısı düzenledi. 

AYI SALDIRILARINDA REKOR

Toplantıda gündeme gelen verilere göre, yerleşim bölgelerinde görülen ayı sayısının Nisan-Eylül ayında 13 bin 670 olarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtilirken, 1 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında en az 63 kişinin ayı saldırılarında yaralandığı, iki kişinin ise öldüğü bilgisini paylaşıldı.

GÜNDEN EN AZ BİR KİŞİ YARALANIYOR

Japonya’nın kuzeyindeki Yamagata eyaletinde bugün evinin önünde bir ayının saldırısına uğrayan 70 yaşındaki bir kadın yaralanmış, bu ay yalnızca aynı eyaletten bildirilen üçüncü ayı saldırısı olduğu açıklanmıştı. Yetkililer, bölge sakinlerini dikkatli olmaya çağırmıştı.

YORUMLAR 2
  • Erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanları aç bırakırsanız kolay yemek bulabilmek için şehrin çöp tenekelerine yöneleceklerdir. Bu durum insanın doğaya ve kendine yabancılaştığının kanıtı... Ben müreffeh yaşayayım da benim aç gözlülüğüm yüzünden imkânları azalan diğer canlılar ne yaparsa yapsın demenin sonucu bunlar. Japonya gibi ormanları bol ülkelere önerim. Ormanlarınıza bal arıları bırakın, yabani armut ağacı gibi meyveli ağaçlar dikin... Ayıların da size hayran olmadığını anlarsınız o zaman.
    Cevapla
  • Türker akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyametin alanwtlerinden yabani hayvanların biraya toplanmasi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri