Kremlin'den Türkiye-Karabağ açıklaması

Karabağ'da çatışmaları üçüncü ateşkes kararının da durduramadığı bir dönemde, Kremlin Sözcüsü Peskov'a, bir sonraki Azerbaycan-Ermenistan müzakerelerine Türkiye'nin dahil olmasına Moskova'nın nasıl baktığı bir kez daha soruldu. Peskov, müzakerelere üçüncü bir ülkenin katılımına ancak Karabağ'da çatışan tarafların karar verebileceğini yineledi.

Kremlin'den Türkiye-Karabağ açıklaması
Kremlin'den Türkiye-Karabağ açıklaması
GİRİŞ 27.10.2020 17:23 GÜNCELLEME 27.10.2020 17:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karabağ'da 27 Eylül'den beri çatışan 'Azerbaycan ve Ermenistan taraflarının bir sonraki görüşmesine, Türkiye’nin daha yakından dahil olması gerektiğini düşünüp düşünmedikleri’ sorusu karşısında Kremlin Sözcüsü Peskov, "Burada mühim olan, iki tarafın, yani çatışan taraflar olan Azerbaycan ve Ermenistan’ın buna nasıl baktığı” dedi ve ekledi:

"Dolayısıyla sadece çatışan taraflar, belirli bir ülkenin müzakere sürecine katılımına onay verebilir ya da katılmasını dileyebilirler.”

KREMLİN'DEN KARABAĞ'DA TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Karabağ'da eylül ayı sonundan beri süren çatışmalar üçüncü defa ateşkes kararı alınmış olmasına karşın kesilmiş değil. Taraflar iki kez Rusya’nın, sonuncusunda da ABD’nin arabuluculuğunda ateşkes kararı almıştı. Fakat esir ve cenaze değişimi nedeniyle alınan söz konusu karara hiç uyulmadı. Kararlaştırılan ateşkesin başlamasından hemen sonra taraflar birbirlerini yeni saldırılarla suçladı.

Bu nedenle Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin yöneteceği esir ve cenaze değişimi süreci de halen başlamış değil. Bunun yanında, çatışmalar nedeniyle her iki taraftan da siviller de dahil kayıplar olduğu biliniyor. 

Uluslararası hukuka göre Azerbaycan’ın parçası olan Karabağ, fiilen Ermeni ayrılıkçı güçlerin denetiminde. Karabağ’da dönem dönem gerilim tırmansa da eylül sonundan beri yaşanan şiddette çatışmalar yıllardır görülmemişti.

YORUMLAR 3
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni hala murdar emellerini sürdürmekde sivilleri cocukları kadınları ahılları hedefe almakda gümahsız insanların kanını tökmekde rusiya kenardan bakıb izliyor çünki tökülen kanlar türkündür müslimanındır bu onu rahatsız etmiyor Narahat olan yalnız Türkiyedir canımız kardeşlerimiz yalnız size güveniyoruz durdurun tökülen kanları artık kalbim bu vahşiliye tab getirmiyor
    Cevapla
  • 345 3 yıl önce Şikayet Et
    rabbim rusyadaki yanardağları faaliyete geçirsin inşallah amin
    Cevapla
  • Tokmak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim dahil olsa fark etmez Ermeniler artik Dünya durdukca durmazlar..hep saldirirlar..en iyi cözüm...yunanlilarla beraber ikisinide tarihe gömmek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Cep telefonlarında düşük fiyat tehlikesi! Piyasanın altında satıyorlar