Son dakika..Ermenistan ateşkesi bozmaya devam ediyor: Berde'yi vurdular

Ermenistan, insani amaçlı olarak yapılan ateşkesi bozmaya devam ediyor. Ermeni cephelerinden yapılan füze atışlarında Berde şehri vuruldu. İlk belirlemelere göre, füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda dükkan ve araç yanıyor. İlerleyen saatlerde ateşkesi bozan Ermenistan'dan ağır bir şekilde intikam alındı. Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntülerde çok sayıda Ermenistan askerinin öldürüldüğü görülüyor.

GİRİŞ 28.10.2020 18:47 GÜNCELLEME 28.10.2020 18:47
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan insani amaçlı ateşkesi, Erivan tarafı yine bozdu. Berde şehrine Ermeni mevzilerinden füze atışları gerçekleştiren işgalci güçler,  sivillerin bulunduğu alanları hedef aldı.

SİVİL YERLEŞİM YERLERİ HEDEF ALINDI

Ermenistan, Berde şehir merkezini vurdu. İlk belirlemelere göre, füzelerin isabet ettiği çok sayıda dükkan ve araç yanıyor.

Sivil yerleşim yerlerini hedef alan Ermeni güçlerinin atışları, hasara neden oldu. Berde şehir merkezine düzenlediği saldırıda, Ermenistan'ın, Berde şehir merkezine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi. Saldırıda, 40'tan fazla kişi yaralandı.

İLHAM ALİYEV'DEN İNTİKAM MESAJI

AzerbaycanCumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın saldırısında hayatını kaybeden Berde sakinlerinin intikamını savaş alanında alacaklarını duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından, "Berde'de Ermenistan silahlı kuvvetlerinin füze saldırında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Berde sakinlerinin intikamı alınacak ve işgalcilere savaş alanında gereken yanıt verilecektir." paylaşımında  bulundu.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Berde şehir merkezine düzenlediği misket bombalı saldırıda 21 sivil yaşamını yitirmiş, 70 kişi yaralanmıştı.

13 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

AzerbaycanCumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun 13 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından, "Muzaffer Azerbaycanordusu, Zengilan'ın Birinci Ağalı, İkinci Ağalı, Üçüncü Ağalı ve Zerneli, Fuzuli'nin Mandılı, Cebrail'in Kazanzemi, Hanağabulak, Çüllü, Kuşçular ve Karaağac, Gubadlı'nın Giyaslı, Edilce ve Gılıcan köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır." paylaşımında bulundu. 

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 170 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ERMENİSTAN'A TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Ermenistan'ın Berde'ye yönelik yaptığı katliam girişimine ilişkin tepki mesajı yayınladı:

"Ermenistan’ın çoluk çocuk demeden, genç, yaşlı ayırt etmeden sivil halka karşı sürdürdüğü bu alçak saldırıları tel’in ediyoruz. İşgal ettiği topraklardan çıkmamak için her yola başvuran Ermenistan yönetimi, akıl ve vicdanını kaybetmiş bir şekilde hareket etmektedir. Bu son saldırı Ermenistan’ın işlediği ve sorumlu tutulacağı savaş suçları listesinde bir utanç vesikası olarak yerini almıştır."

ŞEHİT OLAN SİVİLLER TOPRAĞA VERİLDİ

Ermenistan'ın dün misket bombasıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden biri çocuk dört Azerbaycanlı sivilin cenazeleri defnedildi. Saldırıda hayatını kaybeden 7 yaşındaki Aysu İskenderova'nın cenazesi, düzenlenen törenle köydeki mezarlıkta toprağa verildi.

Törene katılan yakınları, gözyaşlarına hakim olmadı. Vatandaşlar, Ermenistan saldırısını lanetledi.

 

SİLAH VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan ordusunun, ateşkese rağmen cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine ciddi kayıplar verdirdiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Kubadlı yönündeki çatışmalarda Ermenistan güçlerinin terk ettiği, Azerbaycan ordusunun ele geçirdiği, askeri teçhizat, silah ve mühimmatlara ilişkin görüntü paylaştı. 

ERMENİ ORDUSUNUN KAYIPLARI SÜRDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi. Azerbaycan askerleri, Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerini engelledi, kayıp veren Ermenistan askerleri geri çekildi.

Cephenin farklı istikametlerinde Ermenistan ordusunun 1 Osa uçaksavarı, 3 Grad füze sistemi, 6 D-30, 5 D-20 ve 1 D-44 obüsü, 2 Giasint-B topu, 1 120 milimetrelik havan topu, 1 Konkurs tanksavar füze sistemi ve 6 otomobilinin imha edildiği, çok sayıda askeri personelinin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Açıklamada, araçlarının sayısındaki önemli azalmanın Ermenistan güçlerine yiyecek, silah ve mühimmat tedarikinde sorun yarattığı kaydedildi. 

PAŞİNYAN'DAN YARALI ASKERLERE ZİYARET

Azerbaycan'ın verdiği karşılık sonrasında darmadağın olan Ermeni cephesinde zaiyat ağır oldu. Ermenistan Başbakanı Nikos Paşinyan cephede yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

BÖLGE KONTROL ALTINDA

Cephedeki durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

Bakanlık ayrıca Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter kentine top atışı gerçekleştirdiğini de duyurdu. 

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

SİVİLLERİ HEDEF ALAN ERMENİSTAN'A CEZASI KESİLDİ

İnsani amaçlı olarak yapılan ateşkesi bozmaya devam eden Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ın intikamı acı oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntülerde çok sayıda Ermenistan askerinin öldürüldüğü görülüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İnsani amaçlı ateşkesi bozup sivillere saldıran Ermenistan'a ait hedeflerin vurulduğu bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 122
  • Mali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu intikam almak o kadar kolay olmamalı o mazlumları kanı o kadar ucuz olmaması lazım öp nun için dağa çok bedel ödemeli
    Cevapla
  • Mert ceyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam zamanı yağdır üzerlerine
    Cevapla
  • durum 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan istihbarat binasi kesin yok edilmeli yolcu ucagi ile . bunu yapilmasi sart sicillere yonelik saldiri istihbarat teskilatinin isi.
    Cevapla
  • Okm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni meselesi bir daha gündeme gelmez
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkes, ermenilerin mevzilerine yeni füze transferi için uydurulmuş bir yalandır. Ateşkesi ancak ermeniler dağlık karabağı terkedince uygulayın. asla ateşkese kanmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!