Aliyev'den Türk F-16'ları hakkında açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Alman televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ait F-16'ların Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda yer aldığı iddialarını yanıtladı.

Aliyev'den Türk F-16'ları hakkında açıklama
Aliyev'den Türk F-16'ları hakkında açıklama
GİRİŞ 01.11.2020 23:05 GÜNCELLEME 01.11.2020 23:05

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya'da yayın yapan ARD televizyonuna yaptığı açıklamayla Türk F-16'larının  Ermenistan'la devam eden çatışmalarda kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili soruyu yanıtladı.

"BİR DAYANIŞMA EMARESİ OLARAK BURADALAR"

Aliyev yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin F-16'ları burada tatbikatlar nedeniyle getirildi ve Ermenilerin bize saldırmaları yüzünden burada kaldı. Bir dayanışma emaresi olarak buradalar. Çatışmalarda yer almıyorlar ve almaları da planlanmıyor" dedi.

"MÜDAHALE OLURSA TÜRK F-16'LARI SEMADA GÖRECEKSİNİZ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarının birinde de "Ermenistan'ın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?" ifadesini kullanmış, TSK'ya ait F-16'ların operasyonlara katıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak da, "Bizdeki Türk F-16'lar sadece tatbikat için geldi. Ancak bize dışardan müdahale olursa, Türk F-16'ları semada görecekseniz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor