Karantinaya giren DSÖ Genel Direktörü Kovid-19 testi yaptırmadı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan bir kişiyle temas kurduğunu anlayınca kendisini karantinaya alan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un, henüz Kovid-19 testi yaptırmadığı bildirildi.

Karantinaya giren DSÖ Genel Direktörü Kovid-19 testi yaptırmadı
Karantinaya giren DSÖ Genel Direktörü Kovid-19 testi yaptırmadı
GİRİŞ 02.11.2020 23:11 GÜNCELLEME 02.11.2020 23:11

DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezindeki video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısına Ghebreyesus, evinden bağlandı. Ghebreyesus, durumunun iyi olduğunu ve virüse ilişkin semptom göstermediğini belirtti.  Kovid-19 testi pozitif olan biriyle temaslı olduğu tespit edilen Ghebreyesus, "Ancak DSÖ protokollerine uygun bir şekilde gelecek günlerde kendimi karantinaya alacağım." dedi.

Sağlık durumuyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu ise Ghebreyesus yerine DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan cevapladı. Kovid-19 tespit edilmiş kişilerle temaslı olanların belli bir süre karantinada kalması gerektiğini belirten Ryan, Ghebreyesus'un Kovid-19 testi yaptırmadığını aktardı.

Ryan, "(Ghebreyesus'un) Test yapılması semptomların ortaya çıkmasına veye başka bir şeye bağlı olacaktır. Önümüzdeki günlerde test yaptırabilir. Mevcut protokollerimize göre test edilmesi gerekmiyor. Şu an kendisi evde karantinada, gördüğünüz gibi çok iyi durumda, uzaktan çalışıyor ve dünyayı desteklemeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ryan'ın söylediklerinin aksine Ghebreyesus'un halsiz ve yorgun hali dikkati çekti.

GHEBREYESUS, HİPERTANSİYONDAN MUZDARİP 

Geçen ay düzenlenen bir web seminerinde konuşan Ghebreyesus, hipertansiyondan muzdarip olduğu ve Kovid-19 için "yüksek risk" kategorisinde bulunduğunu söylemişti.

Ghebreyesus, en son cuma günü DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşmuştu. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus aylardır düzenlediği basın toplantılarında sürekli olarak insanlara Kovid-19 testi yaptırması telkininde bulunuyor ve konuşmalarında 3 kez "test, test, test" çağrısı yapıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir