İsrail İçişleri Bakanı Deri: "Trump'ın kazanması için dua ediyorum"

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri, ABD'de, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanması için dua ettiğini söyledi.

İsrail İçişleri Bakanı Deri: "Trump'ın kazanması için dua ediyorum"
İsrail İçişleri Bakanı Deri: "Trump'ın kazanması için dua ediyorum"
GİRİŞ 04.11.2020 02:15 GÜNCELLEME 04.11.2020 02:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Şas Partisi lideri olan Deri, ultra Ortodoks Haredi Yahudilerine ait Cool Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Trump, geçen 4 yıl boyunca Yahudilere ve İsrail devletine olan sadakatini kanıtladı. Bu seçimlerde de onun kazanması için dua ediyorum." dedi.

Trump'ın rakibi Joe Biden'in de İsrail'in dostu olduğunu belirten Deri, Trump'ın kazanamaması durumunda ise İran, Hizbullah ve Hamas'ın sevineceğini kaydetti.

İsrail'de yayın yapan Haaretz Gazetesi'nin daha önce verdiği habere göre, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir grup Yahudi yerleşimci dün Mescid-i Aksa'nın güneybatı duvarı olan Burak (Ağlama) Duvarı'nda Trump'ın kazanması için dua etmişti.

Yerleşimciler dua esnasında, "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması, yasa dışı yerleşim birimlerinin tanınması, UNRWA'ya mali yardımların kesilmesi ve İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğinin tanınması" gibi Trump'ın "icraatlarını" anlatan dövizler taşımıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar trump u istiyorsa biden daha hayırlıdır o zaman
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yahudiler bu Dünya yönetiyorlar. Bu gezegenin en zengin aileler yahudi.Ne dualar ?
    Cevapla
  • Doğukan 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da seçimleri halk belirlemez bunu öğrenin artık ... Yahudiler belirler Başkanları ... Her iki aday da İsrailin dostu zaten bunu biliyoruz DUA etmene gerek yoktu sanırım !!! Sorunsuz yaşamak istiyorsanız eğer Müslümanlara saygılı olun ve gasp ettiğiniz topraklardan çıkın bence ... Ermenistan’a bakınca gelecekte sizde benzer bir durum ile muhakkak karşılaşacaksınız KUR’AN ‘da her şey yazılı ... Bence ders alın ve sonunuz Ermenistan gibi olmasın tıpış tıpış terk edin ...
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! O'nun cc planı var. Bi bakmışsın birisi Müslüman olurda dengeler değişir, Müslümanların lehine olur. Allah cc her şeye gücü yetendir.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru. Her ikiside yahudilerin kölesi. Ama Allah'ında elbet bir hesabı vardır.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Her iki alemde de (yani bu dünya ve ahirette) yatacak yeriniz var mı acaba?
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump da bıden kazansa İsraile hizmet etmeyen biri ABD başkanlık yapamaz.Hizmet etmeyen ağır davrananın başına neler geleceğini iyi bilirler.Seçimi kim kazanırsa kazansın israile sahip çıkma hizmet garanti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir